Min nabo og jeg er uenige om vores hegn

Senest opdateret 25-05-2022

Du kan anmode om et hegnsyn, hvis du ikke kan blive enig med din nabo om for eksempel rejsning af nyt hegn, ændring af hegn eller vedligeholdelse af jeres hegn.

Hvis du ønsker hegnsyn, skal du sende en skriftlig anmodning. Du skal give en præcis beskrivelse af problemet, og hvad du vil opnå med et hegnsyn. Når vi har modtaget din anmodning, vil du og din nabo blive indkaldt til hegnsyn.

Se hvad et hegnsyn koster her.

Hegnsynet optræder neutralt og vil vejlede både dig og din nabo. Hegnsynet vil forsøge at opnå et forlig, men hvis det ikke lykkes, træffer Hegnsynet en afgørelse. Hegnsynet vil også fastsætte en fordeling af de omkostninger, som beslutningen medfører.

Undgå konflikter med din nabo: Sådan fungerer hegnsloven (pdf)
Lov om hegn
Foreningen af hegnsyn i Danmark

Værd at vide om hegnsyn

Hegnsynet behandler kun sager om fælleshegn; dvs. hegn, som tydeligt afskiller de to naboejendomme fra hinanden, samt egne hegn, der står på din egen grund langs ejendomsskellet dog ikke længere væk end 1.75 m.

Hegnsynet kan behandle sager om generende grene og rødder, der beskadiger hegnet eller er til fare for naboejendommen.

Hegnsynet afgør ikke skelsager; dvs. sager om, hvor skellet mellem din og naboens grund ligger. Hvis I er uenige om, hvor skellet ligger, skal I bestille en landinspektør til at lave en bindende fastlæggelse af ejendomsskellet. Den, der bestiller landinspektøren, hæfter som udgangspunkt for betaling af regningen.

Hegnsynet 2022 - 2025 består af:

  • Formand: Poul Erik Brixtofte (suppleant: Anders Rysgaard)
  • Medlem: Ib Petersen (suppleant: Anne Munch)
  • Medlem: Carl Skou (suppleant: Anette Mortensen)