Du skal tømme tanken og sløjfe den korrekt, for at sikre dig selv mod en senere potentiel jordforurening. Hvis du finder en forurening, skal du standse arbejdet straks og anmelde forureningen til Stevns Kommune.
Fjernelse af olierester og rørforbindelser
Hvis du vil sløjfe din nedgravede olietank skal du gøre følgende:
Ved nedgravede tanke gælder desuden:
- Påfyldningsstudsen og udluftningsstudsen fjernes og tanken plomberes, så det ikke længere er muligt at fylde fyringsolie i tanken.
Skal tanken fyldes med sand eller graves op?
Der er ikke krav om, at du skal fylde tanken med sand eller grave den op.
Hvis der er fare for sammenstyrtning (f.eks. ved tung kørsel) anbefaler vi dog, at du fylder sand i tanken eller graver den op. Du bør fylde sand i en plasttank for at forhindre, at den stiger op mod overfladen.
Vær særlig opmærksom på din olieplasttank
I løbet af sommeren 2018 blev der konstateret et øget antal revner og skader på plasttanke. Dette skyldes sandsynligvis den øgede lys- og varmepåvirkning, forårsaget af den varme sommer og høje temperatur. Derfor er det en god idé løbende at holde øje med din tank og tjekke den for revner og skader — især hvis din tank:
- Står udendørs og ikke er overdækket
- Er udsat for direkte sollys og varme
Sådan kan du holde øje med en plastolietank hos Topdanmark
Læs mere om forsikringsordningen hos Topdanmark.
Har du en utæt olietank, kan du ringe alarm til 112 eller kontakte Center for Teknik & Miljø på tlf.: 56 57 57 57 indenfor åbningstiden.
Giv besked til kommunen
Hvis du sløjfer din olietank eller installerer en ny, skal vi altid have besked, så vi kan opdatere oplysningerne på din ejendom.