Velkommen til Stevns Kommune

Vi er glade for at byde dig velkommen til et stærkt fællesskab, som lige har rundet 23.000 mennesker. 23.000 mennesker, som har mindst én ting til fælles. Vi elsker Stevns!

Det gør vi på grund af den unikke placering langt fra alting, men alligevel kun 50 km fra København. Vi elsker Stevns på grund af den helt særlige og unikke natur med verdensarven i centrum. Og ikke mindst elsker vi Stevns på grund af de stærke fællesskaber i forenings- og kulturlivet.

Vores fællesskaber er kendetegnet ved at være drevet af mennesker, som vil hinanden det bedste, og der er plads til alle.

Værd at vide om Stevns Kommune

Stevns Kommune strækker sig fra Strøby Egede i nord, til Rødvig i syd, Hårlev i vest og Store Heddinge centralt placeret med Stevs Klint som naboen mod øst. Herudover har vi mange, hyggelige landsbyer og landsdistrikter..

Vidste du at …

Stevns Kommune har ca. 23.000 indbyggere og et areal på 249,9 km2, hvilket svarer til næsten 21 gange Rødovre Kommunes areal.

Vidste du også at …

Ordet Stevns kommer af det oldnordiske ord Stædt, som betyder ambolt? Formodentlig er der tale om en henvisning til Stevns Klints amboltlignende profil.

Vi vil gerne byde dig personligt velkommen til Stevns og samtidig give dig mulighed for at se noget af kommunen. Derfor afholder vi et velkomstarrangement for kommunens tilflyttere, som indeholder en guidet bustur rundt i kommunen.

Du får automatisk en invitation til arrangementet, efter du er flyttet til kommunen.

Stevns Kommune har smukke smukke seværdigheder og naturområde, som gemmer på spændende historier og oplevelser, og der er nok til en tur eller ti. Vigtigst er selvfølgelig Stevns Klint, som blev udpeget til UNESCO Verdensarv i 2014, men herudover opfordrer vil til, at du går på opdagelse generelt i din nye kommune - glæd dig!

Læs om vores blomstrende foreningsliv

Læs om vores smukke naturoplevelser

Læs om vores historiske kulturoplevelser

Vil du gerne møde nye mennesker, og har du lyst til at indgå i nye fællesskaber, så er Boblberg måske noget for dig.

Læs om Boblberg.