Du er her

Plushøj

Plushøj er Stevns Kommunes plejecenter i Rødvig.

Plushøj ligger i Rødvig tæt ved havnen. Fra nogle af boligerne, og fra den fælles spisestue, er der en smuk udsigt ud over vandet, hvor der er rig mulighed for at følge med i årstidernes skiften. Plushøj ligger tæt ved togstationen med direkte forbindelse til Store Heddinge og Køge.

Værd at vide om Plushøj

Fold alle ud
 • Adresse og telefonnummer

  Plejecenter Plushøj
  Plusvej 18
  4673 Rødvig, Stevns
  Tlf.: 56 57 50 30
  pluhoe@stevns.dk

  Find Plushøj på et kort.

 • Månedens aktiviteter

  I samråd med beboerne tilrettelægger vi forskellige aktiviteter såsom små udflugter, oplæsning, film og musik m.m.

 • Bruger- og pårørenderåd

  Bruger- og pårørenderådet er med til at træffe beslutning om forholdene på Plushøj. Rådet består af beboere, pårørende og ansatte.

  Du kan kontakte kontoret, hvis du har forslag, du gerne vil have drøftet i Bruger- og pårørenderådet.

 • Venne- og Støtteforeningen

  Støtteforeningen Plushøjs Venner er en aktiv forening for beboerne.

  Det er muligt for pårørende og andre interesserede at blive medlem af foreningen. For nærmere oplysninger kan du kontakte formand for foreningen Søren Hall Jensen på tlf. 29 91 29 70.

 • Om lejemålet

  Det er Stevns Kommunes Visitationsudvalg, som står får dit lejemål. Når du er godkendt til en plejebolig, får du tilsendt en lejekontrakt, som du skal returnere til Ejendomsadministrationen Vordingborg Boligselskab i underskrevet stand.

  Ønsker du at se lejemålet inden indflytningen skal du kontakte Vordingborg Boligselskab på 21 24 30 60.

  Inden du flytter ind skal du udføre et indflytningstilsyn sammen med en medarbejder fra Vordingborg Boligselskab. Når det er gjort, kan du sammen med personalet/teamlederen på det pågældende plejecenter aftale nærmere om din indflytning. Det kan tage nogle dage at skaffe hjælpemidler og andet, men hvis du har brug for at flytte hurtigt, finder vi ud af det.

  Ved indflytning vil du og dine pårørende blive budt velkommen og modtaget af den medarbejder, der er din kontaktperson.

  Det er vigtigt, at du føler dig tryg og velkommen i dit nye hjem, og derfor beder vi familie eller pårørende om at hjælpe ved indflytningen, så dine møbler og andre personlige ting er på plads, når du flytter ind.

  Der må ikke være møbler i badeværelset. Derudover fraråder vi gulvtæpper og for mange pyntegenstande - særligt hvis du ikke selv støver af.

  Inden for de første 14 dage taler vi med dig og din familie om dine interesse,r og hvad du har beskæftiget dig med i dit liv.

  Ved indflytning skal du selv sørge for:

  • Gardiner og gardinstænger samt opsætning
  • Pedalspande til køkken og bad
  • Badeforhæng
  • Lamper til stue og soveværelse
  • Dyne, hovedpude, sengetøj m.v. (El-senge forefindes i samtlige lejligheder)
  • Personlige møbler, tøj m.v.

  Opsigelse

  Opsigelse for plejeboliger er 1 måned, gældende fra den 1. i en måned og måneden ud. Opsigelsen skal være skriftlig.

  Når boligen er fraflyttet i ryddelig og rengjort stand, udarbejder vi en synsrapport. Rapporten udarbejdes sammen med dig og dine pårørende samt en medarbejder fra Vordingborg Boligselskab.

  Forsikringer

  Du er selv ansvarlig for at tegne indboforsikring samt evt. ansvars- og brandforsikring. Stevns Kommune har tegnet de nødvendige bygningsforsikringer.

 • Bolig & Plantegning

  Boligernes størrelse

  Boligerne har forskellig størrelse og kan indeholde følgende:

  • Kombineret stue/køkken/tekøkken
  • Soveværelse
  • Bad/wc
  • Fællesareal (egen andel)

  Det fælles boligareal indeholder bl.a. gangarealer, fælles opholdsrum med køkken, spiseplads og hyggeområder og vaskeri.

  Post

  Posten bliver omdelt af personalet.

  Ejendomsfunktionær

  Der er tilknyttet en medarbejder fra Vordingborg Boligselskab til boligerne. Medarbejderens opgave er primært vedligeholdelse og reparation af bygninger og vedligeholdelse af bebyggelsens grønne områder samt renholdelse af adgangsveje og stier m.v.

 • Mad & Måltider

  Maden på Plushøj kommer fra Madservice Stevns Kommune. Du kan vælge at spise på din egen stue eller i fællesrummet. Vi serverer kaffe, frugt og kolde drikke som mellemmåltider.

  Vil du fejre din fødselsdag eller en anden stor begivenhed kan du selvfølgelig gøre det på Plushøj. Du og dine pårørende kan aftale nærmere med køkkenpersonalet. Køkkenet er meget fleksibelt!

  Læs mere om Madservice Stevns Kommune.

  Køkkenet udgiver bladet 'Den Grønne Madkurv', som indeholder menuplaner.

  Find priserne på maden her. Herudover kan du tilkøbe drikke med kapsel: snaps, øl, sodavand samt vin.

  Til visse menuer på kostplanen samt på højtidsdage/ved andre særlige begivenheder serverer vi vin til maden. Og til frokoster på helligdage serverer vi snaps og øl/sodavand. Disse drikkevarer er med i den samlede pris.

  Betaling for maden sker over din pension og afregnes i måneden efter, at måltiderne er spist. Det vil sige, at mad spist i januar trækkes i pensionen gældende for marts måned.

  Selvom du vælger den fulde døgnkost, vil du altid kunne melde fra, hvis du ikke er tilstede til måltidet. Og der sker automatisk fradrag i betalingen.

 • Rengøring & Vask

  Rengøring

  Vi opfordrer dig til at hjælpe med rengøring i det omfang, du har mulighed for det. Herudover bliver der gjort rent i din bolig en gang hver 14. dag  efter den standard, der er i Stevns kommune.

  Fællesarealerne rengør vi dagligt.

  Vask

  Som en del af servicepakken kan du tilmeldes vasketøjs ordning, men din pårørende har også mulighed for at hjælpe med det. Se priser for leje af linned og vask.

  Vinduespudsning

  Ejendomsselskabet pudser vinduer i alle fællesrum. Ønsker du at få pudset vinduerne i din bolig, skal du selv sørge for en vinduespudser. Plushøj har aftale med en vinduespudser og den aftale har du mulighed for at koble dig på.

  Du skal selv afregne med vedkommende.

 • TV, telefon og internet

  Hvis du ønsker tv-pakker, telefon og evt. internet skal du eller dine pårørende selv sørge for det og selv betale for det, da det er et privat anliggende mellem lejer og udbyder. Du vælger selv den udbyder du ønsker. Du skal selv betale for TV-licensen.

  Telefon

  Telefonen skal helst være flyttet inden indflytningsdagen.

 • Læge, medicin & tandlæge

  Læge

  Du kan vælge vores faste plejecenterlæge, men du kan også vælge at beholde din egen praktiserende læge.

  Medicin

  Personalet administrere din medicin og genbestiller medicin hos egne læge, medicinen bringes fra apoteket til plejecentret, hvor det opbevares i et aflåst skab.

  Plejepersonalet hjælper dig med at give medicinen på de rette tidspunkter.

  Tandlæge

  Der tilbydes omsorgstandlæge til de borgere, der ikke kan komme til egen tandlæge. Betalingen for dette er fast beløb per måned. Plejepersonalet har ikke mulighed for at følge dig til tandlæge.

 • Frisør og fodterapeut

  Vi har ikke nogen fast aftale med hverken frisør eller fodterapeut på Plushøj, men vi hjælper dig gerne med at formidle kontakt, hvis du har brug for det.

 • Aktiviteter

  På Plushøj har vi mange forskellige aktiviteter, som planlægges i samråd med beboerne. Det kan f.eks. være gå ture, kortspil, banko, oplæsning, bagning, film, foredrag, musik, gymnastik eller anden form for træning.

  Ca. hver 6. uge har vi en bus til rådighed, så vi kan tage på små udflugter.

  Gudstjeneste 

  På Plushøj er der gudstjenester én gang om måneden, her læses Ordet og der er mulighed for nadver. Efter ønske synger vi årstidens salmer og sange.

Sidst opdateret

12.02.2020