Civilsamfundet og foreningerne i Stevns tager medansvar for fordrevne ukrainere

Publiceret 26-04-2022

Stevns Kommune forbereder sig på en øget tilstrømning af fordrevne ukrainske statsborgere. For at hjælpe ukrainerne godt på vej i Stevns, inviterede kommunen repræsentanter fra civilsamfundet og foreningslivet til møde for at finde ud af, hvordan vi bedst hjælper hinanden.

Mødet fandt sted mandag aften i Store Heddinge.

Vi ønskede med mødet at skabe en bedre kontakt til civilsamfundet, og ikke mindst starte en dialog om, hvordan civilsamfundet kan bidrage til at sikre, at fordrevne ukrainere kan få et så godt ophold i Stevns som muligt. Heldigvis mødte mange frem – både foreninger og private – og jeg synes, vi fik en god aften ud af det, hvor der kom mange gode idéer på bordet.
Henning Urban Dam Nielsen, borgmester

Han tilføjer:

’Der blev skabt rigtig god kontakt på tværs af de foreninger og borgere der deltog i mødet. Således blev der også skabt grobund for en ny Facebook-gruppe initieret og administreret af de frivillige. Her er hensigten, at organisationer, borgere og foreninger kan have en fælles platform til informationer og fælles koordinering’

Røde Kors Stevns, Stevns Frivillighedscenter og Stevns Kommune går nu sammen om at bearbejde de mange indkomne forslag, der kom frem på mødet.

På mødet deltog – udover Røde Kors Stevns og Stevns Frivillighedscenter – repræsentanter fra 14 forskellige, stevnske foreninger og 40 private borgere, som er interesserede i at hjælpe og gøre en forskel.

Foto til fri afbenyttelse

Fakta

Mere end 5 mio. mennesker er flygtet fra Ukraine. Ca. 25.000 af dem er ankommet til Danmark, hvoraf ca. 6.500 har fået opholdstilladelse efter særloven.

Særloven giver ukrainere i Danmark ret til dagpasning, skole, sundhedsydelser, arbejde mv.

I skrivende stund er 18 ukrainske statsborgere anvist til Stevns Kommune via Udlændingestyrelsen. Heraf bor 10 i kommunens flygtningeboliger på Mandehoved.

Stevns Kommune forbereder sig herudover på, at der kommer flere ukrainere til Stevns afhængigt af, hvor mange, der i alt søger om opholdstilladelse i Danmark.

Henning Urban Dam Nielsen
S:Borgmester