Nordea-fonden støtter lokal udvikling i verdensarvsdestinationen Stevns Klint

Publiceret 07-04-2022

Stevns Kommune har fået tilsagn fra Nordea-fonden om støtte på godt 16 mio. kr. til at udvikle verdensarvsdestinationen Stevns Klint. Med støtten runder Stevns Kommune endnu en milepæl i bestræbelserne på at skabe en besøgsdestination i verdensklasse.

Udsigt ved den gl. kirke i Højerup

Nordea-fonden støtter projekter, som får flere til at være aktive i naturen, og i Stevns er der nu flere, stærke oplevelser på vej. I det kommende projekt vil Stevns Kommune bl.a. arbejde med wayfinding for at lede gæsterne godt rundt i området samt udvikle et unikt formidlingskoncept. Der kommer nye trapper fra klinten til havet i Boesdal og i Højerup (hvor den nuværende trappe er stejl og svær at færdes på). I Boesdal kommer der en anlægsbro og generelt kommer vi til at arbejde med udsigtspunkter og bænke for at skabe bedre besøgsoplevelser.

Det positive tilsagn fra Nordea-fonden er det tredje tilsagn fra en fond inden for kort tid, og det fortæller mig, at det vi gør, er både vigtigt og rigtigt. Det synes Nordea-fonden også, og det glæder mig.
Henning Urban Dam Nielsen, borgmester

Han tilføjer:

’Med støtten fra Nordea-fonden kan vi nu opfylde to store ønsker, vi er mange, som har haft længe. Vi kan skabe en meget bedre besøgsoplevelse med et samlet formidlingskoncept, og vi kan opføre en ny og mere brugervenlig trappe i Højerup, som falder bedre ind i det omgivende miljø. Det giver større tryghed for lokale såvel som gæster, og ikke mindst et stærkere helhedsindtryk’.

Christine Paludan-Müller, uddelingschef i Nordea-fonden supplerer:

’Stevns Klint er et meget attraktivt naturområde – en naturperle – med stort potentiale for at endnu flere kan opleve naturen, kysten og havet. Vi er stolte af at bidrage til udviklingen af området med fokus på formidling og tilgængelighed, i høj grad drevet af et lokalt engagement fra kommune, kulturinstitutioner, foreninger og frivillige. Vi glæder os til at se området udvikle og udfolde sig’.

Ved juletid fik Stevns Kommune støtte fra Realdania og Augustinus Fonden til andre projekter i verdensarvsdestinationen, og med støtten fra Nordea-fonden, kan Stevns Kommune nu nå endnu længere. Udover de tre fonde, støtter også Stevns Kommune og Stevns Klint Besøgscenter udviklingen af den samlede besøgsdestination.

Det samlede projekt består af flere delprojekter, med fælles fokus på:

  1. Bedre besøgsoplevelser – udvikling af fælles identitet, formidling og wayfinding (finde vej ved hjælp af skilte, henvisninger mv.)
  2. Større tilgængelighed – bedre forbindelser mellem land og vand
  3. Rammer for fællesskab – renovering af pyramiden og den lille lade i Boesdal
  4. Lokal udvikling – fællesskaber omkring kunst, sport og formidling

De forskellige udviklingsprojekter indgår alle i et samlet udviklingsprojekt for Stevns Klint på mere end 50 mio. kr.

Hent billede i høj opløsning til fri afbenyttelse

Fakta

Stevns Klint blev optaget som UNESCO Verdensarv i 2014, fordi det er det bedste sted i verden at se sporene fra den asteroide, der for 66 mio. år siden var medvirkende til at mere end 50 % af alt liv på Jorden uddøde, også dinosaurerne.

Nordea-fonden har et almennyttigt og velgørende formål, og uddeler hvert år ca. 500 mio. kr. til projekter, som fremmer det gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur. Projekterne kan være i alle størrelser, men har det til fælles, at de er til gavn og glæde for mennesker over hele landet.

Nordea-fonden har tidligere støttet udviklingen af Stevns Klint med 6 mio. kr. til skilte, udstilling og app, som led i forberedelserne til klintens optagelse på UNESCOs liste over verdensarv.

Sammen med støtten fra Nordea-fonden har Stevns Kommune for kort tid siden fået tilsagn om støtte fra Realdania til udviklingsprojekter med fokus på Boesdal Kalkbrud og Højerup samt Augustinus Fonden, som støtter restaureringen af kalkovnene oven for Boesdal Kalkbrud.

Fonden Stevns Klint Besøgscenter er lige nu i gang med at bygge et besøgscenter for verdensarven i Boesdal Kalkbrud. Byggeriet er gjort mulig via en generøs donation på 80 mio. kr. fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

Henning Urban Dam Nielsen
S:Borgmester
Signe Balling
S:Kommunikationskonsulent
O:Nordea-fonden