Rygestop

Vi kan hjælpe dig med råd og vejledning, hvis du er motiveret for at kvitte cigaretterne.

Værd at vide om rygestop

Stevns Kommune tilbyder gratis rygestoprådgivning til dig, der vil stoppe med at ryge.

Rygestopkursus i august 2023

  • Kursusstart: Tirsdag d. 22. august 2023
  • Tidspunkt: Kl. 18:30 - 20:30
  • Sted: Sundheds- og Frivillighedscenteret, Hovedgaden 46, 4650 Hårlev
  • Mødegange: Tirsdag 22/8, 29/8, 5/9, 12/9, 26/9, 10/10

Du kan tilmelde dig et kursus ved at ringe til Sundhedskonsulent Stine Rehn på tlf. 28 95 30 97.
Du kan også sende en mail til rygestop@stevns.dk, så bliver du ringet op.

Alle rygestopkurser afholdt af Stevns Kommune er gratis for dig som borger.

Stoplinjens telefonrådgivning

Stoplinjen tilbyder telefonrådgivning, hvis du overvejer at holde op med at ryge, eller hvis du ønsker at vedligeholde et igangværende rygeophør.

Stoplinjen kan kontaktes på telefon 80 31 31 31. Der er åbent dagligt fra kl. 10.00 - 20.00, fredag fra kl. 10.00 - 16.00. Hvis der er optaget, så prøv igen om lidt eller læg dit telefonnummer, så bliver du ringet op af en rådgiver.

E-kvit – dit digitale stopprogram

Med E-Kvit får du gratis hjælp til at kvitte cigaretterne. E-kvit er en app, som du downloader til din telefon. Du opretter en profil, og derefter vil du løbende få mails eller sms´er, der støtter din beslutning. Du får opbakning gennem hele processen, fra du overvejer at kvitte cigaretterne, til du fastsætter en stopdato, og til du er røgfri. Du kan både tilmelde dig på E-kvit´s hjemmeside eller hente E-Kvit som en app i App Store eller Google Play.

Vil du give dit rygestop en bedre chance? Statistikken viser, at et rygestopkursus øger din chance for at blive røgfri med op til 5 gange!

Tilmeld dig eller send dine spørgsmål via mail til vores rygestopkonsulent

Vidste du, at du allerede efter 2-3 dage har mindre åndenød, og at du efter 5-7 dage har forbedret smags- og lugtesans? På længere sigt reducerer du risikoen for at at udvikle hjerte-kar sygdomme og kræft.

Der er mange gode grunde til at kvitte cigaretterne, og vi vil gerne hjælpe dig på vej. Hvis du overvejer at holde op med at ryge, kan vi rådgive dig, om de muligheder der er, og vi kan støtte dig hele vejen.

Vil du i gang med et rygestop nu - lige nu - kan du altid ringe til STOP-linjen på telefon: 80 31 31 31. Her kan du få gratis telefonrådgivning.

Overvejer du at stoppe, men er i tvivl om du er helt klar, kan du læse mere på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside.