Hjælp en borger tættere på arbejdsmarkedet

Ved at tilbyde praktikpladser i din virksomhed, kan I hjælpe borgerne tættere på job og samtidig tilføre ekstra ressourcer til jeres virksomhed.
Derudover kan I observerer praktikanterne for potentialet til at blive nye medarbejdere.

Virksomhedspraktik kan føre til nye medarbejdere

Virksomhedspraktik giver dig muligheden for at vurdere, hvordan en potentiel medarbejder passer ind i din virksomhed. Praktikanten udvikler sine kompetencer gennem konkrete aftalte opgaver, mens du ser hvordan personen matcher virksomhedens behov og arbejdsfællesskab.

Styrk din ESG-strategi med socialt ansvar

Virksomhedspraktik hjælper ledige borgere tættere på arbejdsmarkedet og styrker din virksomheds indsats for socialt ansvar. Når du giver mennesker med forskellige baggrunde en ny chance, bidrager du til social inklusion og lokalsamfundets udvikling.

Samtidig skaber du værdi for både praktikanterne og din virksomhed. Praktikforløb udnerstøtter det sociale aspekt i ESG ved at fremme rummelighed og lige muligheder på arbejdsmarkedet.

Læs mere om ESG og S'et på cabiweb.dk.

Samarbejd med kommunen og få mest ud af virksomhedspraktik

Et tæt samarbejde med kommunen gør det lettere at finde de rette praktikanter og medarbejdere, samt at få vejledning om løntilskud, fleksjob, hjælpemidler og opkvalificering.

Kommunens virksomhedskonsulenter hjælper dig med at sikre, at praktikforløbene skaber værdi for både praktikanten og din virksomhed. De rådgiver også om hvordan du bedst organiserer praktikforløb, hvis din virksomhed kan tilbyde forskellige opgaver og arbejdsområder.

Når virksomheder og kommune arbejder sammen, styrker vi både forretningen og det lokale arbejdsmarked. Sammen skaber vi muligheder for ledige borgere og bygger et stærkere samfund.

Værd at vide om virksomhedspraktikker

Nej, ikke nødvendigvis.

Praktik har ikke altid fokus på ansættelse, men jobcenteret ønsker, at borgeren får et meningsfuldt forløb. Som arbejdsgiver kan du derfor opleve, at jobcenteret sprøger til mulighederne for lønne timer eller ansættelse.

Virksomhedspraktik givere borgere mulighed for at træne deres kompetencer eller afklare deres arbejdsevne. Hvis jobcenteret vurderer, at borgeren kan være i målgruppen for fleksjob, kan praktikkens formål være at afkalre arbejdsevnen og undersøge behovet for hjælpemidler.

Formålet med praktikken aftales altid på forhånd og registreres i VITAS, inden forøbet starter.

 

Varigheden af virksomhedspraktik afhænger af borgerens situation.

For borgere tæt på arbejdsmarkedet varer praktikken typisk op til 4 uger. For borgere længere fra arbejdsmarkedet kan praktikken vare op til 13 uger og i særlige tilfælde forlænges yderligere.

 

Der er ingen faste regler for, hvor mange timer en praktikant skal arbejde om ugen.

Virksomhedspraktik tilpasses den enkelte borers ønsker, behov og muligheder med fokus på at skabe en vej mod varig beskæftigelse eller delvis selvforsørgelse.

Praktikken kan starte med fåt imer og gradvist øges, hvis borgeren har mulighed for det.

 

Ja, en virksomhed må gerne udbetale løn til en praktikant.

Når en praktikant får løn for en del af praktikforløbet, kaldes det en hybridpraktik. Det kan være i form at lønnede timer eller ansættelse med løntilskud. Hybridpraktik kræver, at praktikanten udfører forskellige arbejdsopgaver i de lønnede timer og i den ulønnede praktik.

 

Eksempler på hybridpraktik:

Dagligvarebutik:

En praktikant arbejder 10 timer om ugen i en dagligvarebutik.
  • Lønende timer (4 timer): Praktikanten trimmer hylder og rydder op - arbejdsopgaver, hvor personen er fuldt effektiv.
  • Ulønnede timer (6 timer): Praktikanten sidder i kassen og oplæres i kasse- og kudnebetjening.

Køkken:

En praktikant arbejder 20 timer om ugen i et køkken.
  • Lønnede timer (16 timer): Praktikanten tilbereder smørrebrød og bager - arbejdsopgaver, hvor personen er fuldt effektiv og selvstændig i opgaveudførsel.
  • Ulønnede timer (4 timer): Praktikanten afprøver hjælpemidler og støttetilbud, da arbejdsevnen er dalende sidst på dagen.

Virksomheder i Stevns Kommune kan få gratis vejledning hos virksomhedskonsulenterne.

De hjælper med at finde den rette praktikant og skræddersy praktikpladser, så de passer til virksomhedens arbejdsopgaver, skånehensyn og timetal.

Kontakt virksomhedskonsulenterne for at høre, hvordan vi kan støtte din virksomhed.

Stevns Kommune og Køge Kommune har sammen oprettet Rekruttering Køge Bugt - et team af erfarne medarbejdere fra forskellige brancher.

Rekruttering Køge Bugt hjælper virksomheder i Stevns og Køge med at finde og tiltrække kvalificeret arbejdskraft.

Virksomheder i Stevns Kommune kan benytte denne service gratis.

Du kan læse mere om Rekruttering Køge Bugt eller bestille en opringning fra Rekruttering Køge Bugt.

Bestil et opkald fra virksomhedskonsulenterne

Udyld dit navn

Skriv dét telefonnummer, vi må kontakte dig på

Skriv gerne navnet på din virksomhed

Felter med (*) skal udfyldes