Deltog ikke: Anja Reimann Christensen, Rikke Ackermann og Jacob Panton Kristiansen.
Udsatterådet efterlyser indsatser, hvor borgere, som er klar til at gå i gang med en uddannelse, kan få hjælp til for eksempel at finde en læreplads og til at komme i gang.
Skoleforløb kan ikke forlænges, men ifølge Arbejdsmarked kan skolerne godt hjælpe med en særlig indsats, når der er behov for det. I løbet af et lærlingeforløb anbefaler Arbejdsmarked, at der etableres en god mentor-ordning.
Arbejdsmarked har læst artiklen på Psykiatrifondens hjemmeside og har efterfølgende kontaktet Favrskov Kommune. Favrskov Kommune har fortalt, at det er en enkeltstående sag, hvor man hjalp borgeren med at færdiggøre sin uddannelse, da vedkommendes situation ændrede sig.
Centerchefen for Arbejdsmarked fortalte også, at:
- det ikke er muligt at tage en ungdomsuddannelse over længere tid/på nedsat tid.
- borgere er kun berettiget til et flexjob, hvis det bliver vurderet, at vedkommendes situation aldrig kan blive bedre.
- førtidspension kan sættes i bero, hvis borgeren får det bedre.
- tidsbegrænset pension kan bevilges i en periode, indtil borgeren kan vende tilbage til arbejdsmarkedet igen. For eksempel i forbindelse med ventetid op til organtransplantation.
- vurderinger er altid individuelle fra sag til sag.
I øjeblikket er Arbejdsmarkeds ved at etablere et samarbejde med Køge Kommune, hvor det bliver muligt at skræddersy et forløb for hjemmeboende unge (op til 30 år) - for eksempel hvor halvdelen af tiden foregår på FGU og den anden halvdel som forløb i psykiatrien/på en institution. Det vil være UU-vejlederen, som visiterer til ordningen. Det blev besluttet, at centerchefen deltager på udsatterådsmødet til maj for at give en status.