Udsatterådet drøftede:
- de nuværende fokusområder og arbejdet i rådet. Udsatterådet vil gerne bruges, for eksempel ved at politikkerne involverer rådet, inden der skal træffes en endelig beslutning. SSU drøfter løbende Udsatterådet. Næstformanden giver besked til AET og BUL om ønsket.
- eventuelle samarbejdspartnere for eksempel andre Udsatteråd, Ungerådet, Ungdomsskolen, den nye borgerrådgiver og den boligsociale medarbejder.
Udover fokusområderne beskrevet i denne sag og arbejdet med Stevns Kommunes tilbud til børn med autisme (se dagsordenspunkt 74), besluttede Udsatterådet, at rådet fremover også vil have fokus på, hvordan man møder mennesker med psykiske diagnoser.
Udsatterådet vil gerne være med til at udbrede kendskabet til de psykiske diagnoser og ikke mindst arbejde på, at omverdenen ikke møder "en diagnose", men et menneske der i kortere eller længere perioder er psykisk sårbare på grund af forskellige livsvilkår. Derudover vil Udsatterådet arbejde med, at den enkeltes vej til hjælp i kommunen bliver lettere samt udbrede kendskab til kommunen´s tilbud til målgruppen, så den enkelte ved, at muligheden er der.
Udsatterådet ønsker også at være med til at belyse nuancerne på området, herunder:
- hvad skal den enkelte person gøre, hvis man ikke har råd til medicin eller transport?
- kan socialpsykiatrien, ungdomsskolen eller andre samarbejdspartnere opkvalificeres og blive bedre til at skabe de tilbud der er behov for?
Udsatterådet vil også gerne hjælpe med at tjekke informationer på kommunens hjemmeside.
Det blev besluttet, at den nye borgerrådgiver skal inviteres med til det næste møde i Udsatterådet den 30. august, og at rådets sekretær, forud for kommende møder, undersøger, om den boligsociale medarbejder har sager af relevans for Udsatterådet, når der skal indsamles punkter til en dagsorden.