Samarbejdspartnere i Stevns skaber liv

Arbejdet med at skabe endnu bedre biodiversitet sker bedst ved stærke samarbejder, og at vi løfter opgaven i flok og udnytter det, vi hver især er bedst til. 

Derfor samarbejder Stevns Kommune med:

Vild med vilje

Vild Med Vilje er en bevægelse for alle, der vil gøre en konkret og lokal forskel for at gøre naturen vildere, rigere og mere mangfoldig. Vild Med Vilje handler om at skabe forandringer gennem vidensdeling og handling. Målet er at få vildhed og natur ind der, hvor mennesker bor, arbejder og leger.

Vild Med Vilje skaber levesteder for planter, svampe og dyr, samt øger vores fælles kendskab til naturen. Vild Med Vilje indgår partnerskaber med virksomheder, kommuner, foreninger og institutioner. Gennem partnerskaberne hjælper Vild Med Vilje sine partnere med at øge biodiversiteten og formidle deres indsats. Vild Med Vilje gør på enkel vis en positiv forskel for naturen, mens nye naturoplevelser skabes og inspirerer andre til ligeledes at gøre en forskel for naturen.

Læs mere om Vild med Vilje

Partnerprogrammet - Stevns Klint UNESCO Verdensarv

Partnerne støtter op om at skabe mere og bedre biodiversitet på Stevns sammen.

På Stevns har vi en særlig mulighed for at se tilbage i tiden – og frem. Med de synlige tegn på den femte masseuddøen har vi en særlig anledning til at handle på den 6., som vi står i netop nu. Klinten minder os om, hvor heldige vi er, hvor skrøbelig verden kan være, og derfor hvor vigtigt det er, at vi tager hånd om verden og om hinanden.

Vi vil bruge verdensarven til at skabe en god og bæredygtig udvikling for hinanden og for Stevns.

Idéen er UNESCOs. Det har nemlig vist sig, at hvis lokalområdet tjener penge på verdensarven, så bliver der også passet bedre på den. UNESCO kalder det bæredygtig turisme.

Læs mere om partnerprogrammet

Stevns Grønne Nabofællesskaber

"Stevns Grønne Nabofællesskaber har til formål at skabe lokalt netværk for omstillingsinteresserede folk og familier. Vi ønsker at hjælpe folk til at finde grønne ligesindede i Stevns og få endnu flere bæredygtige aktiviteter ud i lokalsamfundet.

Vi ved, at det er nemmere at leve bæredygtigt, når man er en del af et grønt fællesskab, og med Grønne Nabofællesskaber gør vi det muligt for alle at indgå i et grønt fællesskab.

Det handler om at inspirere andre og blive inspireret af andre til gode grønne løsninger inden for klima, biodiversitet og miljø.”

Læs mere om Stevns Grønne Nabofælleskaber