Stevns Fyrcenter

Stevns Fyr ligger smukt på kanten af Stevns Klint og giver en flot udsigt over marker og hav.

Stevns Fyr

Stevns Fyr er opført af kridtsten fra Stevns Klint i 1878. Fyret er offentligt tilgængeligt og giver med sine 27 meters højde en mageløs udsigt over marker og hav. Her kan du på klintens højeste punkt besøge de to fyr og se rester fra Den Kolde Krig.

Om foråret og efteråret kan du opleve imponerende fugletræk, for hver år trækker millioner af fugle forbi Stevns Fyr.

Museum og udstillinger

Den gamle Fyrmesterbolig er blevet renoveret og her har du mulighed for at se en udstilling lavet af Østsjællands Museum. Den fortæller om fyrets historie samt naturen og klintens geologi. I de to tilstødende lokaler kan du se skiftende udstillinger af kunst m.m.

Åbningstider

Mandag til fredag er området og selve fyrtårnet åbent for offentligheden. Du kan derfor godt komme op i tårnet. Vi har desværre ikke åbent i fyrmesterboligen i hverdagene.

Lørdag, søndag og helligdage har vi åbent på hele området fra kl. 11.00 - 15.00. Her har du mulighed for at få en guidet tur fra vores frivillige fyrvagter.

Ønsker du adgang til selve fyret udenfor de bemandede åbningstider, kan du kontakte Stevns Fyrcenter eller ringe på telefon 51 28 90 75, og vi vil forsøge at hjælpe dig.

På hverdage er det medarbejdere fra Stevns Kommune, der byder velkommen og i weekender samt helligdage er det frivillige vagter fra Stevns Fyrcenter, som tager imod og gerne fortæller om fyrets historie.

Vi sælger ikke billetter da der er gratis adgang. Du kan låne en kikkert og medbringe den på en tur op i fyret.

Besøger du fyret i den bemandede åbningstid, kan du blive guidet rundt i området.

Grill og overnatning

Du er velkommen til at bruge den opstillede grill ved administrationsbygningen. Du skal selv medbringe kul til grillen.

Her er der i sommerperioden også rindende vand og vaske, du frit kan benytte.

Overnatning er ikke tilladt på Fyrcentrets område.

Find Stevns Fyr på et kort.