Udligning: Lille plus til Stevns

Date: 05. maj 2020
Stevns har netop fået resultatet af den aftale om en ny udligningsreform, der er indgået blandt et flertal i Folketinget. Resultatet er bedre end frygtet, men langt fra så godt som ønsket.

'Først og fremmest er det positivt, at Stevns Kommune er gået fra at miste knap 7 mio. kr. i det første regeringsudspil til nu af få 3,5 mio. kr. i den endelige aftale. Det er jeg glad for, men jeg konstaterer også, at det er ikke løser de store økonomiske udfordringer, vi har', udtaler borgmester Anette Mortensen.

Hun tilføjer:

'Vi har i mere end et år kæmpet for Stevns på både politisk og administrativt niveau. Det har vi gjort for at vise uretfærdigheden i den tidligere udligningsordning, og for at vise, at vi har en økonomi, som ikke hænger sammen. Vi ligger blandt de kommuner med det laveste serviceniveau i landet, og selv det serviceniveau er vi nødt til at finansiere ved at tage penge op af kassen. Det kan vi ikke blive ved med, og derfor har vi nu en stor, politisk opgave foran os, når vi skal lægge de kommende års budget'.

Stevns Kommune har hasteindkaldt Kommunalbestyrelsen senere i dag, og har nu en opgave i at afdække de præcise konsekvenser af udligningsreformen.

Kontakt

Anette Mortensen
Borgmester
Tlf.: 56 57 50 10
Mobil: 22 94 04 33

Sidst opdateret

05.05.2020