Stevns Kommunes hjemmepleje mangler personale

Date: 21. juli 2021
Som hos flere andre kommuner, oplever vi i Stevns, at det er svært at skaffe ferieafløsere/vikarer i hjemmeplejen og hos vores plejecentre.

Vi mangler hænder, og det kan betyde, at der for en periode er opgaver, som personalet ikke har mulighed for at nå. 

Hver sommer rekrutterer Stevns Kommune vikarer og ferieafløsere til de mest ferieramte uger i juli og august. Det er typisk ikke en let opgave, men ligesom hos flere andre kommuner, så er det særlig svært at rekruttere i år. Ralf Klitgaard Jensen, direktør i Stevns Kommune fortæller: 

’Vi kan se, at vores egne timelønnede vikarer i højere grad får fast arbejde andre steder, da der i øjeblikket er mange ledige stillinger rundt omkring. Derudover så har mange af de vikarer, vi plejer at få via vikarbureauer, i år fået arbejde på test- og vaccinecentrene. Det gør, at vi kommer til at mangle personale den næste måneds tid, og det er vi naturligvis rigtig ærgerlige over.’  

Han fortsætter:     

’De manglende hænder betyder, at det ikke vil være alle opgaver, vi kan nå i mål med hver dag. Vi prioriterer pleje, omsorg og nærvær for de ældre højt, og ingen skal være i tvivl om, at de fortsat vil få hjælp til den basale pleje og omsorg hver dag. Men for en periode vil der desværre være opgaver, som vi kan blive nødt til at skrue ned på for at kunne nå de vigtigste.’ 

Nogle borgere vil kunne mærke det på den måde, at der i en eller flere uger kan være noget, de ikke vil få hjælp til på samme måde, som de plejer. Det vil dog altid være en vurdering, som tager udgangspunkt i den enkelte borgers funktionsniveau. 

Dorthe Kapler Holmboe, centerchef i Sundhed & Omsorg, fortæller: 

’Det kan være, at man ikke får gjort rent lige så ofte, at der er mindre tid til f.eks. rehabilitering, gå-ture, bad, sengeredning og lignende. Det er på ingen måde en ideel situation, men jeg ved, at medarbejderne gør deres bedste for fortsat at skabe en tryg hverdag for vores ældre. Samtidig håber vi også, at man vil give en ekstra hånd med, hvis man alligevel er på besøg hos sine nærmeste. Det kunne f.eks. være at tage affaldet med ud til skraldespanden, når man går derfra.’ 

De borgere, som kan blive berørt, har modtaget eller modtager i dag eller i morgen et brev, så de er orienteret omkring situationen og ved, hvem de kan kontakte, hvis de får behov for det.  

Vil du være frivillig eller ferieafløser?

Stevns Kommune arbejder pt. på at få frivillige til at komme og hjælpe med hverdagsaktiviteter på plejecentrene. Det kan f.eks. være at gå ture, spille kort, dække bord og eller lignende. Har du lyst til at være frivillig, så er du velkommen til at kontakte afsnitsleder Maj-Britt Toft på majbritt@stevns.dk.

Derudover arbejder vi fortsat med at rekruttere nyt personale. Hvis du er uddannet inden for pleje og omsorg og gerne vil være ferieafløser, så hører vi også meget gerne fra dig - skriv til Maj-Britt på ovenstående mail.  

Kontakt

Ralf Klitgaard Jensen
Direktør
Mobil: 21 45 55 96
Dorthe Kapler Holmboe
Centerchef
Sundhed & Omsorg
Mobil: 20 59 92 11

Sidst opdateret

21.07.2021