Stevns Kommunes første digitale kommunalbestyrelsesmøde

Date: 24. marts 2020
Risikoen for smitte med coronavirus giver mange udfordringer. En af dem er, at vi ikke må samle hele kommunalbestyrelsen samt offentlige tilhørere i ét rum. Derfor livestreamer Stevns Kommune mødet på Facebook i stedet.

Rent praktisk afvikles mødet ved, at borgmester og kommunaldirektør sidder fysisk sammen (med god afstand), mens resten af kommunalbestyrelsen sidder enten hjemme eller i andre lokaler på rådhuset og deltager i mødet online.
 
Herudover livestreames mødet via kommunens side på Facebook, så offentligheden kan følge med.
 
‘Det er første gang, vi prøver kræfter med et digitalt kommunalbestyrelsesmøde, som tilmed skal streames, så der er mange ting, der kan gå galt. Vi har dog testet det i vores corona-krisestab, så jeg håber, det kommer til at gå helt fint’, udtaler borgmester Anette Mortensen.
 
Hun tilføjer:
 
‘Det bliver en helt anderledes måde for os at holde møde på, så det kommer til at kræve noget mødedisciplin af os alle sammen, hvis vi skal gennemføre mødet, så både vi selv og deltagerne på Facebook kan følge med. Jeg glæder mig dog til det, ikke mindst set i lyset af, at vi har nogle spændende sager på dagsordenen, hvor vi sætter gang i en stribe planlagte anlægsopgaver før tid, så vi kan hjælpe erhvervslivet, mens der måske er lidt tomt i kalenderen under coronakrisen’.
 
Kommunalbestyrelsesmødet afvikles denne gang i omvendt rækkefølge, så den lukkede del tages først, hvorefter mødet åbnes med livestreaming kl. 18.00.
 
Spørgetiden er denne gang ikke på dagsordenen, og udsættes til et møde, hvor borgerne har mulighed for at deltage fysisk.

Kontakt

Anette Mortensen
Borgmester
Tlf.: 56 57 50 10
Mobil: 22 94 04 33

Sidst opdateret

27.03.2020