Stevns Kommune indvier aktivitetshus og sælger Strøbyhjemmet

Date: 12. august 2021
Den 21. august indvier Stevns Kommune det nye, moderne aktivitetshus i Strøby Egede. Samtidig er Strøbyhjemmet nu solgt til en lokal aktør.

Nyt aktivitetshus i Strøby Egede

Stevns Kommune er nu klar til at indvie det nye aktivitetshus i Strøby Egede efter en god proces med involvering af alle de berørte foreninger.

Aktivitetshuset får til huse i Acaciebo, og her får brugerne 300 m2 til aktiviteter plus 50 m2 kælder. Aktivitetshuset Acaciebo er ældre- og handicapvenligt, har gode parkeringsforhold og nærhed til kollektiv trafik.

Vi indvier det nye aktivitetshus lørdag den 21. august kl. 10.00-12.00, og alle er velkomne. Borgmesteren klipper snoren, hvorefter der er kaffe, kage og underholdning.

Foreningslivet skal dele Acaciebo med Solstrålen, som er Stevns Kommunes skole for børn med autisme.

Salg af Strøbyhjemmet

Sideløbende med indretningen af det nye aktivitetshus i Strøby Egede, har Stevns Kommune arbejdet frem mod et salg af Strøbyhjemmet. Kommunalbestyrelsen besluttede i 2019 at sælge Strøbyhjemmet på grund af bygningens tilstand og fremtidige anvendelsesmuligheder. 

Udover bygningens dårlige tilstand skyldes salget også, at bygningen ikke længere er egnet som aktivitetshus, og at der er en stor økonomisk udfordring med bygningen. Lige nu taber Stevns Kommune i omegnen af 500.000 kr. om året på bygningen i huslejetab samtidig med, at vi har udgifter til den løbende drift på knap 350.000 kr. 

Fremtidig anvendelse af Strøbyhjemmet

Det er den lokale Rasmus Bencard, som har købt bygningen med henblik på udlejning. 

En del af Strøbyhjemmet er fra 1. oktober udlejet til Stevns Kommune, som har indgået aftale om leje af stueetagen til brug for den udekørende hjemmepleje i den nordlige ende af kommunen. Her får medarbejderne, efter istandsættelse og ny indretning, gode, tidssvarende lokaler, som matcher behovet.

Lejlighederne på første sal forventes udlejet til almindelig beboelse, ligesom der fortsat vil være beboel-se i den mindre, tilhørende sidebygning. 

Kontakt

Anette Mortensen
Borgmester
Tlf.: 56 57 50 10
Mobil: 22 94 04 33

Sidst opdateret

12.08.2021