Stevns Kommune får en ny vision

Date: 27. juni 2019
Sidste år blev der sat gang i en proces for at finde en vision ifm. med planstrategien. Nu har Kommunalbestyrelsen valgt den vision, der skal være pejlemærke for kommunens arbejde i de kommende år.

Efter en grundig politisk og administrativ proces havde Kommunalbestyrelsen til sidst fire bud på en vision at vælge imellem. Valget faldt på:

Stevns – du kommer igen!

’Vi har valgt denne vision, fordi den har mange lag. Først og fremmest har den en kæk selvtillid over sig i form af påstanden om, at Stevns altid er et sted, man kommer igen til. Fordi man har lyst og ikke kan lade være. Den gør også op med en nul-fejlskultur, for Stevns er et sted, hvor man altid kommer igen. Også når man snubler. Og så kan man ikke mindst bruge den som udgangspunkt for mange samtaler. For hvad vil det sige at komme igen, hvad skal der til for at komme igen, og hvem er det egentlig, der skal komme igen’, spørger borgmester Anette Mortensen retorisk.

Svaret på det spørgsmål kan ligge rigtig mange steder. Det kan f.eks. være turisten, som genbesøger Stevns Kommune. Det kan være en borger, som kommer hjem (igen) fra arbejde hver dag. Det kan være låneren på biblioteket, som kommer igen. Det kan være den ældre, som kommer igen efter et langt genoptræningsforløb. Det kan være den unge stevnsbo, som kommer hjem igen for at stifte familie efter endt uddannelse. Eller det kan være den tidligere ansatte, som søger tilbage til Stevns Kommune igen.

’Grundlæggende handler det om, at vi skal stille os selv spørgsmålet: Hvad skal der til for, at man kommer igen? For en vision giver først rigtig mening og skaber værdi, når vi begynder at tale i de forskellige fagområder om, hvad visionen betyder lige dér, hvad vi vil med den og hvordan vi kan bruge den som løftestang til at vælge til og vælge fra. Ind til det sker er en vision ’bare’ ord, så vi skal gøre os umage med at bruge den til noget og omsætte den konkret’, fortæller borgmester Anette Mortensen.

Kommende proces

Forvaltningen i Stevns Kommune er lige nu ved at lægge en plan for, hvordan den nye vision skal finde fodfæste:

’Det bliver en proces, jeg glæder mig rigtig meget til, og det skal gerne ende med, at vores nye vision bliver en del af vores administrative og politiske dna, som gennemsyrer vores samtaler og de beslutninger, samtalerne skal lede frem til’, slutter Anette Mortensen.

Arbejdet med den nye vision starter efter sommerferien og forankres i Stevns Kommunes direktion og chefgruppe.

Kontakt

Anette Mortensen
Borgmester
Tlf.: 56 57 50 10
Mobil: 22 94 04 33

Sidst opdateret

27.06.2019