Stevns falder 14 pladser tilbage på Dansk Industris liste over de mest erhvervsvenlige kommuner i Danmark

Date: 30. november 2020
Dansk Industri har undersøgt det lokale erhvervsklima for 11. år i træk. I årets undersøgelse falder Stevns Kommune 14 pladser ned ad listen, så kommunen nu samlet set ligger på en 73.-plads.

Stevns falder 14 pladser tilbage på Dansk Industris liste over de mest erhvervsvenlige kommuner i Danmark

Dansk Industri har undersøgt det lokale erhvervsklima for 11. år i træk. I årets undersøgelse falder Stevns Kommune 14 pladser ned ad listen, så kommunen nu samlet set ligger på en 73.-plads.

’Jeg er overrasket over, at vi i år går så meget tilbage på listen’, fortæller en forundret borgmester Anette Mortensen og tilføjer:

’Siden 2018 er vi rykket frem på listen via en målrettet erhvervsindsats, som har løftet vores erhvervsvenlighed. Derfor undrer jeg mig over, hvorfor vi pludselig får en lavere placering. Vi skal derfor have set nærmere på undersøgelsens resultater. Her tænker jeg særligt på vores sagsbehandling, hvor vi er faldet markant tilbage. Det skal vi finde en forklaring på, for det er min oplevelse, at vores ansatte yder et kompetent stykke arbejde, selvom der kan være travlhed i perioder. Jeg er dog glad for at se fremgang i vores dialog med erhvervslivet og i vores arbejde med at fastholde virksomheder'. 

Formand for Arbejdsmarked, Erhverv og Turisme, Mikkel Lundemann Rasmussen supplerer:

’Jeg hæfter mig ved, at Stevns ikke er den eneste kommune i sydsjælland som går tilbage på listen i år. Der kan derfor være tale om nogle strukturelle årsager som f.eks. infrastuktur, mobil- og bred-båndsdækning, som påvirker kommunernes placering, hvilket DI også selv peger på. Vi skal styrke vores indsats på området fremadrettet i samarbejde med de andre kommuner. Stevns Kommune har stadig en pæn placering i kategorien ’Brug af private leverandører’ og jeg hæfter mig også ved, at vi har fået løftet kommunen inden for områderne Arbejdskraft og Uddannelse, hvor der er et tættere samarbejde mellem jobcenter, skoler og virksomhederne'.

Han tilføjer:

’Jeg er dog overordnet set ikke tilfreds med årets resultat, selvom jeg altid forholder mig kritisk til statistiske undersøgelser som denne, hvor der kan være usikkerheder. F.eks. kan det undre mig, at Stevns' placering falder på området ’Skatter, afgifter og gebyrer’, når vi ikke har forringet forholdende for virksomhederne på dette område. Det ændrer dog ikke på, at årets resultat samlet set ikke er tilfredsstillende for Stevns’.

De stevnske virksomheders svar

I Stevns har 43 virksomheder svaret på undersøgelsen inden for de brancher, som DI repræsenterer; bl.a. produktion, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service. Besvarelserne repræsenterer 450 arbejdspladser, hvilket svarer til ca. 15 pct. af de privat beskæftigede i kommunen.

Kategori / Placering 2020
Lokalt erhvervsklima / 73
Rammevilkår overordnet / 77
Infrastruktur og Transport / 86
Arbejdskraft / 81
Uddannelse / 31
Kommunal sagsbehandling / 93
Skatter afgifter og gebyrer / 44
Fysiske rammer / 83
Private leverandører / 18
Kommunens image / 87
Information og dialog med kommunen / 53

Se alle resultater

Kontakt

Anette Mortensen
Borgmester
Tlf.: 56 57 50 10
Mobil: 22 94 04 33
Mikkel Lundemann Rasmussen
Formand
Arbejdsmarked, Erhverv og Turisme
Mobil: 21 46 89 99

Sidst opdateret

30.11.2020