Stevns Bibliotekerne åbner igen

Date: 13. maj 2020
Landets folkebiblioteker stod på listen over de steder, som må genåbne, da regeringen udmeldte gen-åbningens fase 2 forleden. Dermed kan læselystne stevnsboer få udskiftet bogen fra på mandag.

Bibliotekerne i Hårlev, Strøby Egede og Store Heddinge åbner således for udlån af bøger og anden underholdning fra mandag den 18. maj klokken 14.

'Det er vi selvsagt meget meget glade for, og det er noget vi har glædet os til siden, vi lukkede ned, for der er ikke noget, vi hellere vil end at hjælpe vores brugere til at få gode litteraturoplevelser', fortæller biblioteksleder May-Britt Diechmann.

Hun tilføjer:

'Vi ser frem til at få gang i de fysiske udlån igen, men i første omgang får vores brugere en lidt anderledes tur på biblioteket, end de måske har været vant til fra før coronaen kom til landet. I genåbningsplanen fra regeringen er der nemlig kun givet adgang til ind- og udlån på bibliotekerne. Det betyder, at vores brugere det næste stykke tid ikke har adgang til selve biblioteksrummet'. 

Sådan låner du nye bøger

Når du skal låne, skal du reservere de materialer, du vil låne online via stevnsbib.dk. Når du får besked om, at materialet er klar til dig, kan du hente det inden for bibliotekernes åbningstid (uge 21):

Mandag: 14-19
Tirsdag: 12-15
Onsdag: 12-15
Torsdag: Lukket (Kristi Himmelfart)
Fredag: 12-15

Fordi der endnu ikke er adgang til selvbetjeningsautomaterne, kommer udlånet til at ske med hjælp fra personalet. Stevns Bibliotekerne forventer en mere normal åbningstid og biblioteksoplevelse inden længe.

Sådan afleverer du lånt materiale

Lige nu har Stevns Bibliotekerne knap 12.000 udlånte materialer og mange har bekymret spurgt ind til gebyrer og materialer, som skulle have været afleveret for længst. 

Grundet den særlige situation giver Stevns Bibliotekerne frit lejde til at aflevere uden gebyr frem til og med den 31. maj – uanset hvornår materialet er udlånt. Efter den 31. maj påskriver Stevns Bibliotekerne igen gebyrer efter de normalt gældende retningslinjer.

Fordi brugerne ikke har adgang til biblioteksrummet, skal materialerne enten afleveres inden for de åbningstider, som ses ovenfor, eller også kan man benytte de gamle afleveringsindkast på bibliotekerne i Hårlev og Store Heddinge. I indkastene kan man aflevere materialer døgnet rundt. På biblioteket i Strøby Egede arbejdes på en lignende løsning, som dog ikke er helt klar i skrivende stund.

Pas på os og hinanden

Stevns Bibliotekerne forventer, at mange gerne både vil aflevere lånt materiale og ikke mindst låne nyt, når dørene åbner på mandag. Derfor henstiller biblioteket til, at man lægger sit besøg, så der ikke samles for mange ved bibliotekerne på én gang, og at man holder afstand og god håndhygiejne, når man er der.

Kontakt

May-Britt Diechmann
Biblioteksleder
Tlf.: 56 57 53 55
Mobil: 21 15 69 85

Sidst opdateret

13.05.2020