Rådhuset åbner igen - delvist

Date: 07. juni 2020
Mandag den 8. juni åbner Stevns Kommune delvist rådhuset igen. Den kun delvise åbning skyldes, at de sjællandske kommuner fortsat skal tage særlige forholdsregler ift. corona, og derfor åbner kun nogle funktioner.

'Stevns Kommune har gennem hele corona-krisen fulgt sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Derfor er vi omhyggelige med kun at genåbne de kritisk, nødvendige funktioner samt de funktioner, hvor der er opstået sagspukler undervejs i corona-forløbet; f.eks. på arbejdsmarkedsområdet, hvor der er kommet flere ledige som følge af krisen', udtaler borgmester Anette Mortensen, som også sidder for bordenden i den krisestab, som styrer Stevns Kommune igennem krisen.

Hun tilføjer:

'Der vil formentlig gå et stykke tid endnu, hvor der er rigtig meget, som ikke ligner sig selv, og derfor appellerer jeg fortsat til stevnsboerne om at passe på sig selv, hinanden og nu også på os, når de skal besøge rådhuset'.

For at den delvise genåbning kan ske sikkert og forsvarligt, har Stevns kommune måttet forandre på en række ting. F.eks. kan alle, som skal besøg rådhuset ikke benytte den samme indgang. Der er restriktioner på, hvor mange, der kan være i venteområdet, og der skal være adgang til ordentlig håndhygiejne. Herudover har kommunen fjernet møbler, der ikke kan gøres rene.

'På en gennemsnitlig dag vil der maksimalt være 70 medarbejdere på rådhuset, hvilket svarer til 1/3 af den samlede personalegruppe. Vi vurderer løbende, hvilke medarbejdere, som kan møde fysisk på rådhuset, og hvilke medarbejdere som fortsat skal arbejde hjemmefra i det omfang deres opgaver tillader det. Samtidig evaluerer vi løbende om de sikkerhedstiltag, vi har lavet, er passende', fortæller kommunaldirektør Per Røner.

De medarbejdere, som kan møde fysisk op på rådhuset, kommer primært fra:

  • Arbejdsmarked (f.eks. nye ledige og virksomhedsservice) 
  • Børn & Læring (f.eks. børnesager og familierådgivning)
  • Borgerservice (f.eks. telefonomstilling samt pas og kørekort)

Kontakt

Anette Mortensen
Borgmester
Tlf.: 56 57 50 10
Mobil: 22 94 04 33
Per Røner
Kommunaldirektør
Mobil: 21 70 04 21

Sidst opdateret

07.06.2020