Østsjællands beredskab står til at blive helt opløst

Date: 13. december 2018
Der har i dag været møde i Beredskabskommissionen. Fem ud af otte kommuner meddeler, at de træder ud af samarbejdet, og det mest hensigtsmæssige er derfor at opløse Østsjællands Beredskab helt.

På trods af den forventede opløsning af Østsjællands Beredskab er beredskabet dog sikret i Stevns Kommune i de næste otte år.

’Selvom jeg helst så, at samarbejdet i Østsjællands Beredskab kunne fortsætte, så er den økonomiske risiko for stor’, udtaler borgmester Anette Mortensen og tilføjer:

’Når Køge, Greve, Ishøj, Vallensbæk og Høje Taastrup meddeler, at de forlader samarbejdet, er Stevns, Solrød og Roskilde alene tilbage til at dele udgifterne, og det er for usikkert et grundlag at fortsætte samarbejdet på. Derfor var stemningen på mødet i dag den, at alle otte kommuner træder ud af samarbejdet på samme tid i overensstemmelse med vedtægterne. Dette er noget, som Stevns Kommune skal tage stilling til i Økonomiudvalget og derefter i Kommunalbestyrelsen i næste uge’.

Selvom Østsjællands Beredskab opløses, så er der givet mandat til at indgå en aftale med Falck for de næste otte år. Stevns Kommunes beredskab er derfor sikret i en lang periode.

’Det er vigtigt for mig at understrege overfor stevnsborgerne, at de fortsat kan sove trygt om natten uden at frygte for, om brandbilen kan nå frem i tilfælde af en ulykke. I den næste periode skal vi afklare, hvordan et evt. beredskabssamarbejde med andre kommuner kan se ud, og her er det nærliggende at tale med Solrød og Roskilde samt evt. Køge’, slår Anette Mortensen fast.

Fakta

  • Østsjællands Beredskab blev etableret for snart fire år siden af Greve, Høje Taastrup, Roskilde, Køge, Solrød, Vallensbæk, Ishøj og Stevns kommuner.
  • Formålet med samarbejdet var at drive et effektivt og rentabelt beredskab.
  • Ejerkommunerne har mulighed for at udtræde af fællesskabet med to års varsel. Hvis kommunerne i stedet er enige om at ophæve samarbejdet er der ikke fastsat nogen frist for det.
  • Stevns Kommune har sit eget beredskabsområde i samarbejdet med to faste brandstationer.

Kontakt

Anette Mortensen
Borgmester
Tlf.: 56 57 50 10
Mobil: 22 94 04 33

Sidst opdateret

13.12.2018