Ny leder for udsatte børn og unge i Stevns Kommune

Date: 07. september 2018
Et enigt ansættelsesudvalg har valgt at ansætte Anders Skare som leder for afdelingen udsatte børn og unge.

Portrætbillede af Anders Skare
Anders Skare

Afdelingen er lige nu i gang med at implementere den genopretningsplan som blev besluttet i kølvandet på den rapport Den Sociale Task Force kom med tidligere i år.

Anders er 64 år gammel, og har de seneste tre år været direktionskonsulent i Slagelse Kommune. Inden da var han i perioden 2009-2015 centerchef for Børn og Unge i Slagelse Kommune. Forinden dette var han i perioden 1999-2009 afdelingschef for Børn og Unge i Svendborg Kommune. Anders er uddannet socialrådgiver i 1986. 

Daniel Gottrup, centerchef for Børn & Læring udtaler i den forbindelse:

’Med Anders får vi en afdelingsleder, der har en meget lang erfaring med ledelse inden for området for udsatte børn og unge. Jeg er sikker på, at vi med Anders får en leder, der er den helt rigtige til stå i spidsen for det daglige og meget betydningsfulde arbejde med at udvikle afdelingen i samarbejde med de engagerede ansatte, og jeg glæder mig personligt rigtigt meget til mit samarbejde med Anders’.

Tillidsrepræsentant Nadia Priis Ludvigsen, der var en del af ansættelsesudvalget, glæder sig også til det fremtidige samarbejde:

’Mit indtryk af Anders til samtalen var, at han er tilgængelig og åben i sin kommunikation med medarbejderne, arbejder strategisk og langsigtet med mål inden for det faglige område, og har en socialfaglig og økonomisk baggrund og viden, som matcher vores behov. På vegne af alle medarbejdere kan jeg derfor sige, at vi ser frem til, at Anders starter den 1. oktober’.

Anders Skare træder ind i en lederstilling, hvor der venter en masse udfordringer og med muligheden for at gøre en stor forskel for udsatte børn og unge i Stevns Kommune. Anders udtaler i den forbindelse:

’Udsatte børn og unge og de forebyggende indsatser er et betydningsfuldt område, jeg brænder utroligt meget for, og jeg ser frem til at kunne bidrage med mine mange års ledelseserfaring fra området. Jeg glæder mig særlig meget til samarbejdet med familierne, medarbejdere, ledere og samarbejdspartnere, så vi ved fælles hjælp kan nå i mål med genopretningsplanen’.

Fakta: Rapporten fra Den Sociale Task Force

Den Sociale Task Forcen udkom før sommerferien med en analyse af Stevns Kommunes arbejde med udsatte børn og unge. Konklusionen var, at der var en række områder, som Stevns Kommune ikke løste godt nok. F.eks. mangelfuld:

  • overholdelse af lovgivningen,
  • journalisering af sager
  • overlevering mellem medarbejdere
  • procedurer og ledelsesfokus

Task Forcen konkluderede dog også, at Stevns Kommune lever op til loven i forhold til at handle i akutte sager.

Der blev derfor igangsat en ambitiøs genopretningsplan. Herunder ansættes der f.eks. flere socialrådgivere til at løfte opgaven, kommunen udvikler nye procedurer og retningslinjer og der ansættes nu også en afdelingsleder for området.

Kontakt

Daniel Gottrup
Centerchef
Børn & Læring
Mobil: 30 31 86 17

Sidst opdateret

07.09.2018