Nu er klintebussen.dk snart på vejen igen

Date: 22. juni 2021
  • Bus med dekoration: Klintebussen.dk.

    Klintebussen.dk.

Den gratis turistbus vender nu tilbage til Stevns Klint, og kører mellem Rødvig og Bøgeskov Havn langs Stevns Klint. Vink og vi stopper! Bussen kører i perioden 28. juni til 29. august.

Stevns Kommune har efterhånden haft bussen i nogle år, men sidste år kørte den med stor succes for første gang udelukkende langs Stevns Klint. Ruten går langs Stevns Klint, fra Rødvig til Bøgeskov Havn, hvor den passerer mange af Stevns Kommunes seværdigheder, herunder bl.a. UNESCO Verdensarven Stevns Klint.

’Det er altid glædeligt, når vi kommer til den dag på året, hvor vores bus starter sin rutefart. Så er det rigtig sommer på Stevns. Jeg har i øvrigt ladet mig fortælle, at vores udlejnings- og overnatningssteder er rigtig godt besat i sommermånederne, så det kan næsten kun blive en god sommer med forhåbent-lig masser af solskin. Her spiller vores bus en vigtig rolle, når både lokale og turister skal rundt mellem perlerne langs Stevns Klint’, fortæller borgmester i Stevns Kommune, Anette Mortensen:

’Og stopper turen i Rødvig med en is på havnen, kan man jo passende bringe badetøjet med og tage en dukkert i Østersøen på vores nye, fine strand umiddelbart vest for havnen. Vi glæder os til en skøn sommer’.

Vink og vi stopper

Udover de faste stop på ruten har du mulighed for at lave et såkaldt ’vinkestop’, hvilket betyder, at chaufføren standser, når du vinker til bussen. Desuden fortæller chaufføren om de seværdigheder, som bussen passerer undervejs.

Du er velkommen til at tage din cykel, barnevogn eller kørestol med i bussen. Hunde må også gerne komme med, så længe de ikke er til gene for de øvrige passagerer. Bussen kan medtage op til 19 personer.

Corona og hygiejne

Bussen bliver rengjort dagligt og vi følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger og retningslinjer.

Fakta

Klintebussen.dk kører fra den 28. juni – 29. august 2021 og har tre daglige afgange. Første afgang er fra Rødvig Havn om formiddagen kl. 10.00, som efterfølges af to eftermiddagsture kl. 13.00 og 16.00. Ved Bøgeskov Havn vender den retur, hvor den starter sine ture kl. 11.30, 14.30 og 17.30.

Find hele busplanen

På ruten kan du stå på og hoppe af ved blandt andet Boesdal Kalkbrud, Stevns Klint i Højerup, Stevns Fyr og Mandehoved. Undervejs går ruten forbi Store Heddinge, før den slutter ved Traktørstedet i Bøgeskov Havn. Efter et kort stop kører bussen retur af samme rute i omvendt rækkefølge.
 

Kontakt

Anette Mortensen
Borgmester
Tlf.: 56 57 50 10
Mobil: 22 94 04 33

Sidst opdateret

21.06.2021