Cyklingens superliga kommer til Stevns

Date: 29. august 2019
  • Cykelløb, hovedfeltet i et sving

    Tidligere løb i Demin Uno-X Cup.

For anden gang på bare to år lægger Stevns Kommune asfalt til noget af det fineste inden for dansk cykelsport.

Finalen i årets Demin Uno-X Cup skal nemlig køres søndag den 15. september i området omkring Store Heddinge, Holtug og Højerup. Om formiddagen kører ungdom og veteran-klasserne, mens eliten kører om eftermiddagen.

En flot og krævende rute venter op mod 750 ryttere i alle aldersgrupper og klasser, når de skal ud på en 20 km. rundstrækning, der både tager dem igennem byer og langs landeveje.

Herrernes tætte elitefelt skal afgøres, hvor fem ryttere kan vinde ligaen, og de skal forcere en teknisk udfordrende rute med både mulighed for sidevind og bro-sten – en lille miniefterårsklassiker på 185 km.

’Jeg er rigtig stolt og glad over, at en så stor national sportsbegivenhed som Demin Uno-X Cup har fundet vej til Stevns. Det er et udtryk for, at vi har et rigtig godt område til at afvikle cykelløb i, og det er en stor cadeau til hele Stevns for at bakke op om arrangementerne’, fortæller borgmester, Anette Mortensen.

Hun tilføjer:

’Jeg vil opfordre stevnsboerne til at være med til at skabe en fest langs ruten eller i målområdet i Store Heddinge, så vi kan skabe en festlig ramme for løbet.

På Nytorv vil det være Henrik Fallesen, kendt fra Touren på P3, der vil guide ryttere og tilskuere igennem hele dagen og Store Heddinge Handelsstandsforening vil sikre, at der både er mulighed for at købe mad, drikke og kaffe hele dagen. Cykelfeltet vil passere torvet ofte, så der vil hele tiden være mulighed for at følge rytterne og støtte løbet.

Rute og Trafik

Rytterne kører ud fra af Nytorv og Store Heddinge ad Algade, Nørregade og Bjælkerupvej, hvorefter de kører til højre mod Klippinge inden de kort efter drejer til højre ad Bredeløkkevej. Herefter kører de til Holtug, hvor de drejer til højre ad Sigerslevvej. I Sigerslev drejes til venstre ad Espekærvej, der følges mod Mande-hoved, hvor der drejes til højre ad Hærvejen. Den følges til Højerup, hvor der drejes til højre ad Højerup Bygade og fortsættes ad Højerupvej. Tilbage i Store Heddinge drejes til højre ved rundkørslen ved mødet med Frøslevvej, inden rytterne kører mod mål ad Rengegade.

Se ruten.

På hele ruten vil der på dagen være skilte med afspærring, ensretning og omkørsel, så trafikken bliver hjulpet bedst muligt på vej.

Overhal ikke rytterne

Beboere langs ruten har selvfølgelig mulighed for at komme ind og ud af deres ejendom men følg altid ensretningen.

Kører du i bil og møder en gruppe cykelryttere, så skal du holde dig bag gruppen og ikke overhale.
 

Kontakt

Anette Mortensen
Borgmester
Tlf.: 56 57 50 10
Mobil: 22 94 04 33
Yasmina Liv Zacares
Leder af fritidsområdet
Tlf.: 56 57 52 77
Mobil: 29 29 32 95

Sidst opdateret

15.10.2019