Tove Damholt tilbage i front for verdensarven

Dato: 07. februar 2017
  • Tove Damholt udpeger Fiskeleret i Stevns Klint.

    Tove Damholt udpeger Fiskeleret i Stevns Klint.

’Jeg er ovenud tilfreds med, at det er lykkedes os at overbevise Tove Damholt om, at hun selvfølgelig skal stå i spidsen for Verdensarv Stevns. Hun leverede en enestående indsats, som er en ægte ildsjæl værdig, da vi skulle have Stevns Klint på UNESCO’s liste over verdensarv, og nu er vi midt i processen frem mod at åbne et besøgscenter i verdensklasse. Hvem er mere naturlig til at være med i front her end Tove’, spørger Bjarne Østergård Rasmussen, formand for Verdensarv Stevns, retorisk.

Tove Damholt skal fungere som direktør for Verdensarv Stevns i 15 timer om ugen – det samme timetal som sidst hun bestred posten. 

Verdensarv Stevns fornemste rolle er at fungere som organisatorisk bindeled mellem parterne bag verdensarven – herunder Stevns Kommune og Østsjællands Museum. Samtidig koordinerer Verdensarv Stevns forvaltningsplanens mange aktiviteter. Forvaltningsplanen er det dokument, som udstikker rammerne for naturpleje og udvikling af verdensarvsområdet. Pt. er der 101 indsatsområder i planen, hvoraf etablering af et besøgscenter er et af dem.

Som verdensnaturarv har Stevns Klint universel betydning for hele menneskeheden. Det forpligter!

’Jeg er utroligt glad for igen at blive en del af arbejdet omkring Stevns Klint. Mit hjerte brænder jo for Stevns Klint og jeg har bestemt savnet at være en del af det vigtige arbejde med at få verdensarven til at give værdi for mennesker, så jeg er taknemmelig over for bestyrelsen, som har valgt mig til posten og glæder mig til at starte,’ fortæller en glad Tove Damholt.

Fakta om Tove Damholt

Tove Damholt er geolog og har fungeret som direktør for Østsjællands Museum i ti år fra 2006-2016; heraf to år, hvor hun også fungerede som direktør for Udviklingsgruppen Stevns klint (nu Verdensarv Stevns).

Sideløbende med hvervet for Verdensarv Stevns fungerer Tove Damholt også som konsulent i sin egen virksomhed, hvor hun bl.a. assisterer arbejdet med verdensarv i molersområdet.

Kontakt

Bjarne Østergård Rasmussen
Bestyrelsesformand
Verdensarv Stevns
Mobil: 40 88 10 12
Tove Damholt
Kommende direktør
Verdensarv Stevns
Mobil: 25 36 46 06
Onsdag den 8. februar dog kun formiddag.

Sidst opdateret

08.02.2017