Rygestop - nu med tilskud til nikotinprodukter

Dato: 01. august 2017
Stevns Kommune tilbyder gratis rygestoprådgivning til dig, der vil stoppe med at ryge. Regeringens kræftplan har givet kommunerne mulighed for at give tilskud til nikotinerstatning.

Som noget nyt kan du, hvis du deltager på et rygestopkursus i Stevns Kommune, få tilskud til nikotinerstatning i tre uger ud af de seks uger et rygestopkursus varer. Det kræver, at du er over 18 år, deltager på et af de kommunale rygestopkurser og sammen med rygestoprådgiveren planlægger en dato for rygestoppet.

"Baggrunden for initiativet er, at man i et stort projekt ’Storrygerprojektet’ har fundet ud af, at knapt 80 % af deltagerne vil være røgfri, når rygestopkurset stopper, og mere end 50 % af deltagerne vil stadig være røgfri efter ½ år, hvis man anvender nikotin-erstatning i forbindelse med sit rygestop. Brug af nikotinprodukter i forbindelse med et rygestop øger altså chancerne for at blive røgfri, og derfor giver det god mening, at kommunen giver et tilskud" siger Sundhedskonsulent Stine Rehn.

Stevns Kommune er gået i samarbejde med Stevns Apotek om betaling for køb af nikotinerstatning. Du kan anvende værdikuponen på apotekerne i Store Heddinge, i Strøby Egede og i Karise samt på apoteksudsalget i Hårlev. Hver værdi-kupon repræsenterer en værdi á 425,- kr., og når du afleverer kuponen på apoteket, rådgiver og udleverer apotekspersonalet de relevante præparater.

Du har også mulighed for, at bruge din værdikupon til køb af rygestopmedicin. Dette kræver dog recept. Derfor skal du, hvis du ønsker dette, selv tage kontakt til din egen læge, for at få recepten.

For de fleste vil værdikuponen dække en uges behov for nikotinerstatning, men for nogle vil der være behov for, at man selv supplerer med et beløb. Vi anbefaler, at man får udleveret plastre samt ét tillægsprodukt, fx tyggegummi, inhalator, micro-tabs, næsespray eller fresh-drops.

Næste rygestopkursus starter d. 17. august og afholdes på Sundheds- og Frivillighedscenteret i Hårlev kl. 18.30. Tilmelding til Sundhedskonsulent Stine Rehn på tlf. 28 95 30 97 eller på mail rygestop@stevns.dk

På vores side vedrørende rygestop kan du altid finde ud af, hvornår næste rygestopkursus afholdes.

01.08.2017