Beboerne på Mandehoved i isolation, efter én er konstateret smittet med Covid-19

Date: 04. september 2020
En beboer på Mandehoved er testet positiv for Covid-19. Den pågældende er nu i isolation uden for Mandehoved.

Opdatering den 7. september: Alle bebeoere på Mandehoved er nu testede, og ingen er testet positiv for Covid-19

Da boligerne på Mandehoved ligger tæt, og beboerne deler en række fælles faciliteter, har Styrelsen for Patientsikkerhed besluttet, at de øvrige beboere skal betragtes som 'nære kontakter til en Covid-smittet'. Beboerne skal derfor være i isolation i deres boliger på Mandehoved og vil blive testet af Styrelsen for Patientsikkerhed i løbet af weekenden.

Målet for Styrelsen for Patientsikkerhed er dermed at indkredse og bremse eventuel yderligere smitte meget hurtigt. Hvis det viser sig, at flere beboere på Mandehoved er smittede, vil styrelsen sætte yderligere kontaktopsporing i gang; dvs. finde de borgere, som vurderes at have været nære kontakter til de smittede, så de også kan blive testet.

Stevns Kommune følger sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed situationen nøje og tager løbende bestik af, om der er behov for yderligere tiltag. I første omgang har indsatsen været koncentreret om information til beboerne på Mandehoved om de forholdsregler, der skal tages. Desuden vil Stevns Kommune sikre levering af madvarer m.m. til de berørte på Mandehoved i isolationsperioden.

Hold afstand og god hygiejne

Det seneste smittetilfælde er en påmindelse om, at corona stadig er iblandt os, og Stevns Kommune opfordrer til at holde fast i sundhedsmyndighedernes anbefalinger:

  • Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  • Host eller nys i dit ærme
  • Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt
  • Vær opmærksom på rengøring
  • Hold afstand og bed andre om at tage hensyn
  • Brug mundbind i offentlig transport

Hvad gør du, hvis du oplever symptomer?

Symptomerne på corona minder om influenza: Tør hoste, feber, problemer med vejrtrækning, muskelsmerter og ondt i halsen. Det kan også være hovedpine, kvalme, diarré og mistet smags- og lugtesans. Det er forskelligt fra person til person, hvilke symptomer man oplever, og hvor syg man bliver, hvis der er tale om corona/covid-19.

Sundhedsstyrelsens anbefaling er:
Hvis du får symptomer og er i tvivl om, hvorvidt det er COVID-19, skal du forholde dig som om, at du er smittet med ny coronavirus, indtil du får svar på din test.

Du skal derfor:

  1. Gå i selvisolation
  2. Vær særligt opmærksom på hygiejne
  3. Vær særligt opmærksom på rengøring
  4. Ring til din læge, som vurderer dine symptomer og sørger evt. for henvisning til test, også ved milde symptomer

Brug mundbind, hvis du er nødt til at bryde din selvisolation kortvarigt, fx i forbindelse med at du skal testes.
Har du lette symptomer og vælger ikke at blive testet, anbefaler vi, at du forholder dig som om, at du er blevet testet positiv for ny coronavirus og går i selvisolation indtil 48 timer efter, at dine symptomer er helt forsvundet.

Hent smittestop-app'en

Vi anbefaler, at du henter smittestop-app'en, hvis du har en smartphone. Når du bruger app'en, får du besked, hvis du har været i tæt kontakt med et menneske, der er testet positiv for covid-19. På samme måde kan du give anonym besked, hvis du selv skulle være uheldig og blive syg med covid-19.

Find mere information og hent app'en via smittestop.dk.

Kontakt

Ralf Klitgaard Jensen
Direktør
Mobil: 21 45 55 96

Sidst opdateret

07.09.2020