Stevns Kommune har valgt Kilden STU og botilbud som ny forpagter af Stevns Vandrerhjem

Publiceret 15-01-2024

Stevns Kommune har været igennem en grundig udbudsproces, og kan nu afsløre, at den nye forpagter af Stevns Vandrerhjem er Kilden STU og botilbud.

Fra venstre: Bjarne Nielsen (udvalgsformand), Morten Ravn (forstander, Kilden STU og botilbud), Hanne Rose Andersen-Aagaard (bestyrelsesmedlem, Kilden STU og botilbud)

Tidligere i år opsagde den hidtidige forpagter samarbejdsaftalen, og derfor var der behov for at finde en ny forpagter, som kan drive kommunens eneste vandrerhjem videre.

’Vandrerhjemmet er en vigtig aktør i kommunens samlede udbud af overnatningsmuligheder, og tilbyder en anden form for overnatning end f.eks. hoteller, bed and breakfast og campingpladser. Vi skal kunne tilgodese mange målgruppers forskellige behov, og derfor var det magtpåliggende for os at finde en samarbejdspartner, som vil drive vandrerhjemmet videre i den ånd, det er skabt. At vi samtidig kan imødekomme et stort behov for at give en gruppe unge med særlige behov under uddannelse vigtig, praktisk erfaring er kun et stort plus, og jeg glæder mig til at se vandrerhjemmet og de unge udvikle sig sammen’, fortæller Bjarne Nielsen, formand for Udvalget for Arbejdsmarked, Erhverv, Kultur og Turisme.

Med den nye aftale er der altså både fokus på stedets økonomi og omsætning samt unges læring og uddannelse. Stevns Kommune tror på et langvarigt samarbejde med en ambitiøs aktør, som oven i købet har en meget stærk lokal forankring.

Kilden STU og botilbud har fremlagt en visionær plan for vandrerhjemmet, som flugter helt med kommunens ambitioner:

’Vores mål med forpagtningen af Stevns Vandrerhjem er at tilbyde eleverne på STU en praktisk erfaring inden for køkkendrift, gæsteservice og vedligeholdelse samtidig med, at vi leverer en førsteklasses service til vandrerhjemmets gæster. Vi er forpligtet til at opretholde de høje standarder, som vandrerhjemmet er kendt for, og ser frem til at integrere dette med en innovativ og inkluderende tilgang. Vores engagement i Stevns Vandrerhjem vil dog ikke kun tilbyde praktisk erfaring til vores elever’, forklarer Morten Ravn, forstander Kilden STU og Botilbud og tilføjer:

’Det kan også fungere som en bæredygtig model for, hvordan socialøkonomiske virksomheder for sårbare unge kan bidrage til lokal økonomisk vækst og arbejdsmarkedets mangfoldighed generelt’.

Kilden STU og botilbud overtager driften af Stevns Vandrerhjem fra den 15. januar 2024.

Hent billedet i høj opløsning. Kan anvendes frit mod angivelse af kilde.

Fakta – Stevns Vandrerhjem

  • Vandrerhjemmet havde i 2023 ca. 5.000 overnattende gæster
  • Vandrerhjemmet har 16 værelser og 2 hytter med i alt 68 sengepladser.
  • Herudover en skolestue/møderum samt fællesstue, gæstekøkken, produktionskøkken samt vaskerum
  • Udenfor er der en minigolfbane, shelter, grillområde, skur og et gammelt beskyttelsesrum.

Fakta – Kilden STU og botilbud

  • Kilden tilbyder STU-uddannelse, botilbud og jobafklarende forløb til unge med særlige behov.
  • Kilden STU og botilbud kan fejre 10 års jubilæum i Stevns kommune i 2024.
  • Kilden STU og botilbud tilbyder beskyttet beskæftigelse og aktivitets- og samværspladser.
  • Kilden STU og botilbud har plads til 51 beboere og elever fordelt på fire bo-enheder og fem linjer på STUen.
  • Kilden beskæftiger 38 ansatte med en bred tværfaglig baggrund.
Bjarne Nielsen
S:Formand
O:Udvalget for Arbejdsmarked, Erhverv, Kultur og Turisme
Morten Ravn
S:Forstander
O:Kilden Stu og botilbud