Cykelløb: PostNord Danmark Rundt’s etape 4 starter i Store Heddinge

Publiceret 20-02-2024

Stevns Kommune har rigtige gode erfaringer med at lægge asfalt til store danske cykelbegivenheder. Den 17. august kulminerer det, når 4. etape af PostNord Danmark Rundt skydes i gang på Nytorv i Store Heddinge.

Foto: DCU - Dan Møller

Stevns Kommune har rigtige gode erfaringer med at lægge asfalt til store danske cykelbegivenheder. Den 17. august kulminerer det, når 4. etape af PostNord Danmark Rundt skydes i gang på Nytorv i Store Heddinge.

Jeg glæder mig til at vise Stevns frem for Danmark og resten af cykelverdenen, for vi har så meget at byde på. Feltet og seerne bliver ført rundt i vores verdensarvsdestination, og jeg håber, at såvel ryttere, stevnsboerne og alle andre får en fantastisk oplevelse.
Henning Urban Dam Nielsen, borgmester

PostNord Danmark Rundt er Danmarks største etapeløb, og køres over 5 etaper. Løbets 4. og næst længste etape starter i Store Heddinge den 17. august kl. 13.30, hvor de kører gennem Lille Heddinge og videre til Rødvig. Herfra kører de ad Korsnæbsvej og ud af Hærvejen, hvor de passerer mange af perlerne langs Stevns Klint: Boesdal Kalkbrud med Stevns Klint Experience, Koldkrigsmuseum Stevns-fort, Højerup og Stevns Fyrcenter. På vej ud af Stevns Kommune passerer rytterne Vallø Slot.

PostNord Danmark Rundt starter den 14. august i Holstebro og slutter den 18. august i Bagsværd. PostNord Danmark Rundt er rangeret som et ProSeries løb på UCI’s Europa Tour.

’Når vi kan tiltrække så stor en begivenhed, så skyldes det, at vi gennem flere år har vist ved andre cykelbegivenheder, at Stevns leverer varen i form af flot natur at køre i og ikke mindst dén lokale opbakning, der skal til. Jeg er stolt af, at vi er kommet hertil, for det kræver et stærkt samarbejde mellem kommunen og de lokale foreninger’, fortæller Bjarne Nielsen, formand for Udvalget for Arbejdsmarked, Erhverv, Kultur og Turisme og tilføjer:

’Jeg håber, at mange mennesker vil møde op og bidrage til at skabe en festlig ramme for løbet, hvor vi fejrer både elitesporten, men også den brede foreningskultur, Stevns er kendetegnet ved, som muliggør det’.

PostNord Danmark Rundt – Danmarks største etapeløb

Fakta

 • PostNord Danmark Rundt blev kørt første gang i 1985
 • Løbet har haft dansk vinder 13 gange – herunder Bjarne Riis, Rolf Sørensen og Jakob Fuglsang.
 • I 2024 er det 33. gang, der køres PostNord Danmark Rundt
 • Årets løb forløber således:
  14. august - 1. etape: Holstebro-Holstebro, 13,7 km. (Holdløb)
  15. august - 2. etape: Ringkøbing-Vejle, 230 km.
  16. august - 3. etape: Kolding–Haderslev, 178km.
  17. august - 4. etape: Store Heddinge-Holbæk, 180 km.
  18. august - 5. etape: Roskilde-Bagsværd, 160 km.
 • Stevns Kommune har tidligere været værter for cykelløb som U23 DM, Demin Cup og DM i holdløb.
 • På dagen vil parkeringspladsen bag ved rådhuset blive brugt til holdbiler, servicebiler osv.

Rutekort - 4. etape

Henning Urban Dam Nielsen
S:Borgmester
Bjarne Nielsen
S:Formand
O:Udvalget for Arbejdsmarked, Erhverv, Kultur og Turisme