Mere end 40 foreninger fejrer frivilligheden på Stevns

Publiceret 08-09-2023

Stevns Frivillighedscenter er tovholder, når alle stevnsboer, fredag den 29. september kl. 14.00-18.00, inviteres indenfor i Hårlev Hallen til spændende aktiviteter, inspiration til frivillighed og nye fællesskaber.

Planlægningsgruppen fra Stevns Frivillighedscenter

Stevns Frivillighedscenter kalder dagen for Foreningernes Dag på Stevns 2023. Mere end 40 foreninger deltager og hele Hårlev Hallen vil være fuld af aktiviteter. Mød også repræsentanter fra de mange foreninger.

Som besøgende vil der være mange forskellige muligheder for selv at være aktiv. Kulturloftet indbyder til at male et stort fællesmaleri, som en hyldest til frivilligheden på Stevns. Ung til Ung Fællesskaber inviterer indenfor til en hyggelig brætspilscafe og Dansk Handicap Forbund udfordrer gæsterne til at komme og tage et kørestol-kørekort. Udenfor er der blandt andet mulighed for at få pulsen op og danse med i Stevns Folkedansernes workshop.

Mulighed for at vinde præmier

Der er gratis entre for de besøgende. Ovenikøbet er der mulighed for at vinde flotte gaver. Alle besøgende får ved indgangen udleveret en billet. Og sidst på dagen vil der blive trukket lod blandt de udleverede billetter. Præmierne er flotte gaver, som er sponsoreret af lokale virksomheder. Det kan være alt fra en spændende rundvisning på Gjorslev Slot, lækker hundebehandling fra Guldhunden til flot tøjpræmie fra Tøjeksperten i Store Heddinge. Hovedpræmien er et arrangement i Rødvig Ferieby.

På dagen vil der også være mulighed for at stemme på den flotteste stand. Og her har både de besøgende og foreningerne mulighed for at stemme på deres favorit.

Stevns Frivillighedscenter og Frivillig Fredag

Der er tradition for at Stevns Frivillighedscenter støtter op om Frivillig Fredag. Tidligere med aktiviteter som En dag som frivillig, Fællesskabsstafetten, Vi hylder fællesskabet og På Stevns mødes alle.

’I år har vi besluttet at lave én stor samlet aktivitet’ siger formanden Johnny Andersen og fortsætter. ’Vi er meget glade og stolte over, at mere end 40 foreninger har sagt ja til at være med. Og vi glæder os til at hele hallen fyldes med spændende aktiviteter.’

Lena Bjerrum Bach, som er daglig leder af Stevns Frivillighedscenter supplerer formanden:

’ja, det bliver en rigtig god dag. Og om aftenen, efter det officielle program, er der en hyldest middag for de deltagende foreninger, hvor vi i fællesskab fejrer vores store frivillige engagement på Stevns. Der vil være taler, dans og fælles sang.”

For at understrege festlighederne og synliggøre Frivillig Fredag kommer Stevns borgmester Henning Urban Dam Nielsen og byder velkommen i Hårlev Hallen. Og flagene bliver hejst i Stevns to hovedbyer - Store Heddinge og Hårlev.

Arrangementet er blevet til med støtte fra Stevns Kommunes Kulturpulje, lokale sponsorater og alle de frivillige.

Frivillig Fredag; en landsdækkende festdag

Frivillig Fredag opstod i 2011, som en del af det Europæiske Frivillig år, hvor daværende socialminister Benedikte Kiær udråbte den sidste fredag i september til Frivillig Fredag. I dag 12 år senere er Frivillig Fredag hele Danmarks festdag, hvor frivilligheden fejres og de frivillig hyldes på tværs af landet.

Dagen er en mulighed for at sige TAK til de frivillige og samtidig sætte fokus på de frivillige muligheder og invitere flere med i de frivillige fællesskaber

Dagen markeres med flere hundrede aktiviteter landet over bl.a. med frivilligfester, priser, foreningsmarkeder, politiker i praktik og fællesskabsstafetter. Der kan læses mere om Frivillig Fredag på Stevns og resten af landet her: https://www.frivilligfredag.dk/lokalt

Årets tema for Frivillig Fredag er: ’Frivillig fordi…..’ Forhåbentlig kan de besøgende til Foreningernes Dag i Hårlev fredag den 29. september fornemme glæden og fællesskabet ved at være frivillig. Og måske et der en enkelt eller to som selv får lyst til at være frivillig?

 

 

Program for Foreningernes dag 29. september 14-18

14.00 Velkomsttaler på Scenen

14.10 Fællessang ved Lungekoret på Scenen

14.24 Sjove og hyggelige foreningsaktiviteter i Hallen og udenfor

15.00 Musikalsk smagsprøve fra "Mød mig på Cassiopeia" v. Stevns Sommerspil på Scenen.

16.00 Fællesdans og opvisning v. Stevns Folkedans udenfor

16.25 Sjove og hyggelige foreningsaktiviteter i Hallen og udenfor

17.00 Udtrækning af præmier på Scenen

17.15 Sjove og hyggelige foreningsaktiviteter i Hallen og udenfor

17.15 Hyggemusik v. Rødvig Musikforsyning på Scenen

17.45 Udtrækning af dagens hovedpræmie og kåring af Årets Bedste Stand på Scenen

Der vil være salg af smørrebrød, toast, kaffe, kage mv.

Download billede af programmet her 

 

Kontakt

Johnny Andersen
S:Formand
O:Stevns Frivillighedscenter
Lena Bjerrum Bach
S:Daglig leder
O:Stevns Frivillighedscenter