Det gror i Stevns

Publiceret 20-06-2023

Med en bevilling på 350.000 kroner fra Nordea-fonden kan mennesker og natur vokse i Hårlev.

Henning Urban Dam Nielsen (borgmester), May-Britt Diechmann (biblioteksleder) og Bjarne Nielsen (formand for Udvalget for Arbejdsmarked, Erhverv, Kultur og Turisme).

Bare fordi man holder op med at vokse, holder man ikke op med at gro. Området omkring Hårlev Bibliotek har nu fået tildelt midler fra Nordea-fondens ’Her Gror Vi’-pulje til at skabe et udeliv, hvor mennesker i alle aldre kan gro sammen med naturen. Midler, som understøtter arbejdet med at udvikle Hårlev Bibliotek til et levende område med litteratur og kultur – og nu også natur. Et fokus som Nordea-fonden deler:

'Vi er enormt begejstrede over den idérigdom og det engagement, de støttede projekter er udtryk for. Danmark er fyldt med både frivillige ildsjæle og professionelle aktører, der virkelig lægger sig i selen for at fremme fællesskabet, bæredygtigheden og det gode liv i byerne', siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Fra græsplæne til levende lokalområde

Nordea-fonden støttede allerede sidste år Stevns Bibliotekerne med 2,15 millioner kroner til omskabelsen af det gamle bibliotek i Hårlev til et moderne sted med øget fokus på børn, børnefamilier og sprogudvikling; et arbejde der allerede er godt i gang. Med støtten til området omkring biblioteket, binder vi naturen og kulturen sammen.

For borgmester, Henning Urban Dam Nielsen er støtten vigtig af flere grunde:

'Vi ønsker at skabe et attraktivt kultur- og fritidsliv i Stevns samtidig med, at vi skaber nye naturoaser. Med projektet i Hårlev får vi tingene til at hænge sammen i et mødested midt i byen, hvor mennesker kan være sammen ude og inde på tværs af generationer. Jeg er meget glad for Nordea-fondens støtte og for, at de også ser en værdi i at udvikle et klassisk bibliotek til en ny form for mødested'.

'Det er oplagt skabe et sted, der hænger sammen både ude og inde', tilslutter formanden for Udvalget for Arbejdsmarked, Erhverv, Kultur og Turisme, Bjarne Nielsen sig:

'Lige nu har vi en græsplæne, nogle træer og blomster, men med projektet for udearealerne, så skal vi have både mere biodiversitet og diversitet i al almindelighed, hvor man kan være og være med. Det kan være fælles insektvenlige byhaver, familiearrangementer med fokus på natur, læsegrupper eller noget helt tredje. Det vigtigste er, at det giver mere liv. Det er vigtigt både for Hårlev og for Stevns'.

Et sted at vokse – sammen

På Hårlev Bibliotek kan man følge med i planerne for den indvendige om- og opbygning, men nu begynder også processen med udeområdet ved Bredgade 1. En proces, som biblioteksleder, May-Britt Diechmann glæder sig til.

'Det er fantastisk, at vi nu har fået midler fra ’Her Gror Vi’-puljen, så stedet hænger sammen inde og ude. Der er nogle praktiske ting, vi skal have på plads, for eksempel lyssætning, så det bliver et godt og trygt sted uden mørke hjørner. Men det skal også være et sted, vi udvikler fælles i Hårlev med dem, der har lyst til at være med. Kulturhaven skal summe af liv og være et sted, hvor vi kan vokse – sammen. Både litteraturen og kulturen, men i høj grad også naturen', siger en spændt og stolt biblioteksleder.

Fakta

  • Her Gror Vi-puljen støtter projekter, der får naturen til at gro og fællesskaber til at vokse.
  • Samlet har Nordea-fonden støttet 57 projekter med i alt 37,7 mio. kroner fra Her Gror Vi-puljen.
  • Nordea-fonden støtter Kulturhaven i Hårlev med 350.000 kroner. Stevns Kommune og Stevns Bibliotekerne bidrager med et tilsvarende beløb.
  • Kulturhaven skal være en forlængelse af det nye Hårlev Bibliotek.
  • I arbejdet med haven er der fokus på biodiversitet, mangfoldighed, mulighed for at være med på de vilkår, man kan og vil i involverende fællesskaber.
  • Der inviteres til deltagelse via stevnsbib.dk, sociale medier og annoncering i lokalpressen.
  • Med støtten er planen, at Kulturhaven officielt åbner i sidste halvår 2024 – følg med på stevnsbib.dk

Pressefoto

Hent billede i høj opløsning

På billedet: Henning Urban Dam Nielsen (borgmester), May-Britt Diechmann (biblioteksleder) og Bjarne Nielsen (formand for Udvalget for Arbejdsmarked, Erhverv, Kultur og Turisme).

Marianne Løth Pedersen
S:Kommunikationskonsulent, Nordea-fonden
Henning Urban Dam Nielsen
S:Borgmester
Bjarne Nielsen
S:Formand
O:Udvalget for Arbejdsmarked, Erhverv, Kultur og Turisme
May-Britt Diechmann
S:Biblioteksleder