Holdet er sat: Udvalget for Bæredygtige boliger er klar

Publiceret 17-02-2023

Fem borgerrepræsentanter er valgt til det nye opgaveudvalg, som blev godkendt på kommunalbestyrelsesmødet i går. Mød de fem borgere her.

Udvalget for bæredygtige boliger får fem engagerede stevnsborgere med ombord.

”Vi har fundet fem meget kvalificerede stevnske ildsjæle til Udvalget for bæredygtige boliger. Jeg er sikker på, at deres engagement og store viden vil løfte udvalgets arbejde. Tak til de fem borgere, som investerer deres fritid i Stevns fremtid.
-Henning Urban Dam Nielsen, borgmester

Udvalgets medlemmer

Der er otte medlemmer af Udvalget for bæredygtige boliger. Tre er udpeget af kommunalbestyrelsen. De fem borgerrepræsentanter i udvalget er:

  • Heidi Wittmann, fra St. Tårnby
  • Lars Warm, fra Juellinge
  • Mads Windstrup Bruus, fra Valløby
  • Mette Berg Nitsche, fra Strøby Egede
  • Ulrik Vadstrup, fra Holtug

Udvalget for bæredygtige boliger består desuden af udvalgsformand Line Krogh Lay og kommunalbestyrelsesmedlemmerne: Julie Hoff Sørensen og Morten Kasper.

Udvalgsformand Line Krogh Lay udtaler: ’Over hele landet efterlyser borgere uden for fjernevarmeområderne hjælp. Stevns Kommune er en af de få kommuner, der forsøger at hjælpe ved at facilitere den proces for borgerne. Det gør vi i form af det nye opgaveudvalg med borgere, der har konkret og relevant viden og erfaring. Jeg glæder mig utroligt meget til at komme i gang med udvalgets konkrete og borgerrettede arbejde. Vi skal sikre, at den bæredygtige udvikling for Stevns både er ambitiøs og et projekt, som stevnsborgerne kan se sig selv i.’

Mød de fem borgerrepræsentanter

Heidi Wittmann, Hårlev

Heidi brænder for bæredygtighed og har ivrigt fulgt arbejdet for at gøre Tryggevælde Ådal til pilotnaturpark. Med en masteruddannelse i arkitektur og lægevidenskabelig baggrund bringer Heidi en spændende kombination af viden om arkitektur og naturvidenskabeligt indblik til udvalget. Heidi er ansat som sundheds- og bæredygtighedskonsulent i en amerikansk startup virksomhed, som arbejder med at skabe bylandbrug uden energi- og madspild.

Lars Warm, Juellingevej, ved Juellinge

Lars er kendt for sit lokale engagement, bl.a. som formand for Stevns Erhvervsråd og bestyrelsen i Stevns Frivilligcenter. Med sin mangeårige erfaring med at gøre svømmehalsbyggerier energieffektive bringer Lars vigtig faglig viden med til udvalget. Lars er certificeret DGNB-konsulent, som er en omfattende bæredygtighedscertificering.

Mads Windstrup Bruus, Valløby

Mads er uddannet VVS og Energispecialist med speciale i grøn omstilling, alternative løsninger og energioptimering. Fag, som Mads i dag underviser i, som fagteknisk specialist og underviser på VVS-uddannelsen. For et år siden oprettede Mads desuden et firma, som arbejder med at energioptimere huse så meget som muligt.

Mette Berg Nitsche, Strøby Egede

Mette brænder for den grønne omstilling. Hun er uddannet som bygningskonstruktør i 2016 med en professionsbachelor i arkitektur. Til dagligt arbejder hun som projektleder hos DEAS A/S i byggeteamet, hvor hun laver grønne lejlighedsmoderniseringer og konverteringer fra erhverv til bolig, for deres investeringskunder. Mette er også med i DEAS Green Team, som er en gruppe der har særligt fokus på biobaserede byggematerialer og social bæredygtighed.

Ulrik Vadstrup, Holtug

Ulrik er uddannet stærkstrømstekniker og ansat hos ABB A/S, der leverer produkter til de store kollektive varmepumper og fjernvarmen. Ulrik rådgiver dagligt om energiforbrug og effektive løsninger, som gavner den grønne omstilling. Som aktiv ildsjæl deltager Ulrik i interesseorganisationer som Dansk Fjernvarme, Intelligent Energi, Spildevandsteknisk Forum og Green Power Denmark.

Tak til alle ansøgere

Stevns Kommune fik 13 ansøgninger fra interesserede borgere til opgaveudvalget. Stor tak til alle ansøgere.

Kontakt

Henning Urban Dam Nielsen
S:Borgmester
Line Krogh Lay