Det skal være lettere at drive virksomhed i Stevns

Publiceret 14-12-2023

Stevns Kommune har nu en ny erhvervspolitik for 2024-2027. Det er resultatet efter gårsdagens møde i kommunalbestyrelsen, hvor et flertal satte handling bag ordene.

Med denne erhvervspolitik har vi prioriteret de fire fokusområder, vi som kommune synes er vigtige at arbejde for: Grøn omstilling, Kvalificeret arbejdskraft og Attraktive bymidter samtidig med, at det skal blive lettere at drive virksomhed i Stevns. Nu skal vi gøre politikken til virkelighed, og det gør vi i samarbejde med Stevns Erhverv. Første skridt bliver at udarbejde en handleplan, der beskriver, hvordan vi vil omsætte politiske ord til konkrete indsatser i kommunen.
Henning Urban Dam Nielsen, borgmester

Formand i Udvalget for Arbejdsmarked, Erhverv, Kultur og Turisme, Bjarne Nielsen tilslutter sig borgmesteren og understreger, at ét af målene er, at det skal være lettere at drive virksomhed i Stevns:

’Som kommune skal vi gøre det lettere – ikke sværere – at drive virksomhed. Erhvervspolitikken skal skabe lettere adgang for virksomhederne til Stevns Kommune, så de kun har ét kontaktpunkt i kommunen uanset om de har behov for at tale om rekruttering, byggesager eller kommunale udbud. Jeg håber derfor på, at virksomhederne vil deltage aktivt i at omsætte erhvervspolitikken til handling, så den virker der, hvor der er behov for det. Vores ansvar som kommune er så at leve op til den politik, vi selv har besluttet.

Erhvervspolitikken udstikker retningen på fire politisk valgte fokusområder:

  • Stevns skal være grønnere
  • Stevns løfter den næste generation og fremtidens arbejdskraft
  • Stevns skal have attraktive bymidter
  • Det skal være nemmere at drive virksomhed i Stevns Kommune

Erhvervspolitikken er blevet til gennem flere dialogmøder med erhvervslivet forud for den politiske behandling samt dialog med Stevns Erhverv. Desuden har erhvervspolitikken været i høring, ligesom der blev afholdt et dialogmøde i høringsperioden, hvor erhvervslivet gav deres bidrag.

Henning Urban Dam Nielsen
S:Borgmester
Bjarne Nielsen
S:Formand
O:Udvalget for Arbejdsmarked, Erhverv, Kultur og Turisme