Stevns Kommune står klar til at hjælpe ukrainske flygtninge

Publiceret 11-03-2022

Lige nu udspiller der sig en uhyggelig konflikt i Ukraine, og mange borgere flygter ud af landet. De flygtninge, som kommer til Danmark og søger asyl er Stevns Kommune klar til at hjælpe.

Lige nu er der ikke nogen ukrainere, som har henvendt sig til kommunen for at få hjælp, men flere borgere på Stevns har åbnet deres hjem for at tage imod ukrainere.

Der er en enorm, humanitær krise i Ukraine lige nu som følge af Ruslands krigshandlinger. Som kommune i Danmark har vi en skærpet forpligtelse til at hjælpe mennesker på flugt, og det er vi klar til.
Henning Urban Dam Nielsen, borgmester

Han tilføjer:

’Siden krigen brød ud, har vi forberedt os på at modtage flygtninge. Det handler først og fremmest om at få husly, men også om adgang til sundhedsydelser, job, pasning og skole til børn mv. I næste uge forventer jeg, at Folketinget vedtager rammer for hjælpen til flygtninge fra Ukraine. Ukrainere kan allerede nu rette henvendelse til kommunen, hvis de mangler et sted at bo. Jeg ved, at mange borgere i Stevns Kommune hjælper de ukrainere, som er kommet til Stevns, og vi inviterer derfor snart til velkomstmøde for ukrainerne og de borgere, som hjælper til’.

I mellemtiden kan du skrive til ukraine@stevns.dk.

Stevns Kommune kan modtage flygtninge, som er visiteret gennem Udlændingestyrelsen, ligesom kommunen siden i går aftes må tilbyde bolig og mad på Mandehoved for ukrainere, som har brug for et sted at bo.

På stevns.dk har vi oprettet en side, hvor du kan orientere dig om, hvad Stevns Kommune gør, og hvad du kan gøre som privatperson.

Jeg vil gerne hjælpe

Som privatperson er der meget, du kan gøre for at hjælpe:

Du kan f.eks. støtte en af de humanitære organisationer, som arbejder i Ukraine økonomisk. På stevns.dk finder du henvisning til flere af dem.

Du kan også kontakte Stevns Frivillighedscenter eller Røde Kors, som organiserer frivilligt arbejde.

Læs mere på vores side om situationen i Ukraine.

Henning Urban Dam Nielsen
S:Borgmester