Du er her

Haveaffald

Stevns Kommune henter dit haveaffald to gange om året.

Regler for afhentning af haveaffald

Vi samler haveaffald to gange om året:

Tømmekalender 2020 efterår (pdf)

Det er også muligt at se afhentningsdatoerne for haveaffald i den nye tømmekalender, som vil være klar til at downloade i starten af april 2020.

Du må tidligst lægge dit haveaffald ud til afhentning to dage før indsamlingen starter - og senest kl. 06.00 på dagen, hvor indsamlingen starter. Det skyldes hensyn til færdsel og fremkommelighed på de offentlige arealer.

I indsamlingsregler for haveaffald (pdf) kan du læse mere om, hvordan du skal vise hensyn til færdsel og fremkommelighed.

Vi anbefaler, at du putter haveaffald, som mindre kviste, løv, blomster og grønt køkkenaffald i din egen kompost, da det er bedst for vores miljø.

Det er politisk besluttet, at du kun skal betale halvdelen af udgiften til en kompostholder. Du kan købe kompostbeholdere på genbrugspladserne i Store Heddinge og i Hårlev for 460 kr. plus moms (575 kr. i alt). Du bliver opkrævet sammen med næste regning.

Afbrænding af haveaffald

I landzoner må du brænde haveaffald af i perioden 1. december – 1. marts. Vær opmærksom på de gældende regler for afbrænding (pdf)

Du må ikke brænde haveaffald af i sommerhusområderne eller i byzone-områderne Hellested, Hårlev, Klippinge, Rødvig, Store Heddinge, Strøby, Strøby Egede og Valløby.

Sidst opdateret

14.09.2020