Du er her

Klipning af vejrabatter

Stevns Kommunes Materielgård klipper rabatterne langs kommunens offentlige veje to gange årligt.

Forårsslåning

Forårsslåningen foregår som udgangspunkt fra slutningen af maj til slutningen af juni. Det afhænger dog i sidste ende af vejret og på planternes højde i rabatterne. Ved forårsslåningen klipper vi rabatterne langs kommunens offentlige veje i ca. 1½ meters bredde fra vejen. Ved frømarker og ved oversigtsarealer bliver rabatterne dog slået i fuld bredde.

Stevns Kommune har pligt til at klippe rabatten ud for en frømark i fuld bredde for at minimere spredning af frø fra rabatten til marken. Derfor skal du hvert år informere Materielgården med præcist sted og oversigtskort, hvis du har en frømark, så vi ved, hvor frømarkerne er. Vi informerer om seneste indmeldingstidspunkt hvert år.

Efterårsslåning

Efterårsslåningen langs kommunens offentlige veje starter i august måned inden skolestart, hvor vi slår rabatterne langs skole- og cykelstier i fuld bredde. På den måde sikrer vi gode oversigtsforhold på skolevejene ved skolestart efter sommerferien.

Arbejdet fortsætter herefter i perioden september til slutningen af oktober, hvor vi slår de resterende rabatter langs kommunens offentlige veje i fuld bredde. Denne slåning afhænger som forårsslåningen også af vejret og på planternes højde i rabatterne.

Kontakt

Materielgården

Frøslevvej 36
4600 Store Heddinge
Tlf.: 56 57 52 90

Sidst opdateret

21.04.2020