Du er her

Forebyggende hjemmebesøg

Du bliver tilbudt et besøg i dit hjem af en sundhedskonsulent fra Stevns Kommune, det år du fylder 75 år.

Besøget er en samtale og kan tage udgangspunkt i din dagligdag, sociale netværk, kost og motion, sygdom, boligforhold, din familie og hvad vi fra Stevns kommune kan tilbyde dig. Du bestemmer selv, hvad vi taler om.

Tilbuddet er omfattet af Lov om forebyggende hjemmebesøg til ældre. Formålet med loven er at fremme sundhed og trivsel, samt forebygge sygdom, ulykker og isolation.

I nogle tilfælde kan vi tilbyde besøg allerede fra det 65. år dette gælder hvis du står i en særlig situation.

Værd at vide om forebyggende hjemmebesøg

Fold alle ud
 • Hvornår kommer I på besøg?

  Det år du fylder 75 år skriver vi til dig for at høre, om du vil have et forebyggende hjemmebesøg. Hvis du ønsker et forebyggende hjemmebesøg, skal du kontakte os, så vi kan aftale dato og tidspunkt for besøget. Hvis du ikke vil have et forebyggende hjemmebesøg, skal du ikke gøre noget.

 • Hvad indeholder besøget?

  Når vi kommer på besøg, vil samtalen tage udgangspunkt i din livssituation og kan f.eks. handle om helbred, netværk, aktivitetsmuligheder, bolig samt frivillige og kommunale tilbud.

   

 • Tilbud til 65+ i en særlig situation

  Er du fyldt 65 år og har et særligt behov, kan du få besøg af en sundhedskonsulent. Tilbuddet gælder også enker og enkemænd.

  Det kan være rart at have nogen at tale med, når livet tager en ny drejning. Det kan være meget sorgfyldt at miste en ven, veninde eller ægtefælle. Og for nogen kan det betyde, at de bliver ensomme. 

  Det forebyggende hjemmebesøg, handler om dig, og vi kan tale om alt fra helbred, socialt netværk til aktivitetsmuligheder, boligsituation eller din generelle livssituation.

  Du eller dine pårørende kan kontakte os, hvis behovet opstår. Læs mere i folderen forebyggende hjemmebesøg, hvor du også kan finde vores kontaktinformationer.

   

Sidst opdateret

02.08.2019