Du er her

Ældrerådsvalg 2021

Den 16. november 2021 er der valg til Ældrerådet.

Alle kommuner skal have et ældreråd. I Stevns Kommune har vi besluttet, at ældrerådets valgperiode følger den kommunale valgperiode.

Vi afholder derfor valget samtidig med kommunal- og regionsrådsvalget den 16. november 2021.

Valget foregår som direkte valg. Det vil sige, at ældrerådsmedlemmer vælges som enkeltpersoner og ikke som repræsentanter for politiske partier, interesseorganisationer m.v. I forbindelse med valget kan der ikke anvendes listeopstilling eller indgås valgforbund.

Ældrerådet i Stevns Kommune består af ni medlemmer, samt suppleanter for de valgte i den udstrækning, det er muligt.

Ældrerådet rådgiver kommunalbestyrelsen i ældrepolitiske spørgsmål og formidler synspunkter mellem borgere og kommunalbestyrelsen om lokalpolitiske spørgsmål, der vedrører ældre.

Værd at vide om ældrerådsvalget

Fold alle ud
 • Hvordan bliver jeg en del af ældrerådet?

  Alle der er fyldt 60 år på valgdagen og har fast bopæl/tilmeldt folkeregistret i Stevns Kommune er valgbare til Ældrerådet.

  Kandidater til Ældrerådet i perioden 2022 - 2025, skulle indsende deres kandidatanmeldelse senest den 14. september 2021.

  Hvis du har indsendt din kandidatanmeldelse til ældrerådsvalget den 16. november, har du mulighed for at kalde din anmeldelse tilbage eller komme med rettelser til anmeldelsen frem til den 21. september 2021.

  Umiddelbart efter den 21. september 2021 vil listerne blive gennemgået, og du vil modtage en kvittering for, at anmeldelsen er modtaget, og om du opfylder betingelserne.

 • Hvem kan stemme?

  Du kan stemme til ældrerådsvalget, hvis du har fast bopæl (er tilmeldt folkeregisteret) i Stevns Kommune og er fyldt 60 år på valgdagen.

 • Hvor kan jeg stemme?

  Du kan afgive din stemme til ældrerådsvalget på et af vores fire valgsteder:

  • Hårlevhallen
  • Strøby Idrætscenter
  • Stevnshallen
  • Sydstevnshallen

  Det vil fremgå af valgkortet, hvor du skal stemme. Du vil modtage valgkortet sammen med valgkortet til kommunal- og regionsrådsvalget.

 • Kan jeg brevstemme?

  Ja, du kan brevstemme til ældrerådsvalget fra tirsdag den 5. oktober 2021 (seks uger før valgdagen) til og med fredag den 12. november 2021 (fredagen før valgdagen).

 • Hvem kan jeg stemme på?

  Efter den 21. september opdaterer vi hjemmesiden med navne på de kandidater, du kan stemme på.

Kontakt

Stevns Kommune

Sundhed & Omsorg
Tlf.: 56 57 57 57

Sidst opdateret

15.09.2021