Du er her

Stevnshøj

Stevnshøj er Stevns Kommunes plejecenter i Store Heddinge.

Stevnshøj ligger i Store Heddinge (Bjælkerup) tæt på offentlig transport mod Køge, og tæt på bymidten med mange indkøbsmuligheder og hyggelige spisesteder.

Værd at vide om Stevnshøj

Fold alle ud
 • Adresse og telefonnummer

  Plejecenter Stevnshøj
  Stevnshøjvej 50
  4660 Store Heddinge
  Tlf.: 56 57 51 11
  stevnshoej@stevns.dk

  Find Stevnshøj på et kort.

 • Månedens aktiviteter

  I samråd med beboerne tilrettelægger vi forskellige aktiviteter såsom små udflugter, oplæsning, film og musik m.m.

 • Venne- og Støtteforeningen

  Venne- og Støtteforeningen er desværre ikke aktiv i øjeblikket, men der kan rettes henvendelse til Tine Gylling, tlf.: 51 15 80 75, hvis du ønsker information eller at deltage.

 • Om lejemålet

  Det er Stevns Kommunes Visitationsudvalg, som står får dit lejemål. Når du er godkendt til en plejebolig, får du tilsendt en lejekontrakt, som du skal returnere til Stevns Ældreboligselskab v/administrator Vordingborg Boligselskab i underskrevet stand.

  Ønsker du at se lejemålet inden indflytningen skal du kontakte Stevns Ældreboligboligselskab på 21 24 30 60.

  Inden du flytter ind skal du udføre et indflytningstilsyn sammen med en medarbejder fra Stevns Ældreboligselskab (administreret af Vordingborg Boligselskab). Når det er gjort, kan du sammen med personalet/teamlederen på det pågældende plejecenter aftale nærmere om din indflytning. Det kan tage nogle dage at skaffe hjælpemidler og andet, men hvis du har brug for at flytte hurtigt, finder vi ud af det.

  Ved indflytning vil du og dine pårørende blive budt velkommen og modtaget af den medarbejder, der er din kontaktperson.

  Det er vigtigt, at du føler dig tryg og velkommen i dit nye hjem, og derfor beder vi familie eller pårørende om at hjælpe ved indflytningen, så dine møbler og andre personlige ting er på plads, når du flytter ind.

  Der må ikke være møbler i badeværelset. Derudover fraråder vi gulvtæpper og for mange pyntegenstande - særligt hvis du ikke selv støver af.

  Inden for de første 14 dage taler vi med dig og din familie om dine interesse,r og hvad du har beskæftiget dig med i dit liv.

  Ved indflytning skal du selv sørge for:

  • Gardiner og gardinstænger samt opsætning
  • Pedalspande til køkken og bad
  • Badeforhæng
  • Lamper til stue og soveværelse
  • Dyne, hovedpude, sengetøj m.v. (El-senge forefindes i samtlige lejligheder)
  • Personlige møbler, tøj m.v.

  Opsigelse

  Opsigelse for plejeboliger er 1 måned, gældende fra den 1. i en måned og måneden ud. Opsigelsen skal være skriftlig.

  Når boligen er fraflyttet i ryddelig og rengjort stand, udarbejder vi en synsrapport. Rapporten udarbejdes sammen med dig og dine pårørende samt en medarbejder fra Stevns Ældreboligselskab (administreret af Vordingborg Boligselskab).

  Forsikringer

  Du er selv ansvarlig for at tegne indboforsikring samt evt. ansvars- og brandforsikring. Stevns Ældreboligselskab har tegnet de nødvendige bygningsforsikringer.

  Husdyr

  Det er ikke tilladt at holde husdyr på Stevnshøj.

 • Bolig & plantegning

  Boligernes størrelse

  Boligerne har forskellig størrelse og kan indeholde følgende:

  • Kombineret stue/køkken/tekøkken
  • Soveværelse
  • Bad/wc
  • Fællesareal (egen andel)

  Det fælles boligareal indeholder bl.a. gangarealer, fælles opholdsrum med køkken, spiseplads og hyggeområder, vaskeri og frisør.

  Kaldeanlæg

  Der er klokkesnor i alle boliger.

  Post

  Posten bliver omdelt af en administrativ medarbejder. En gang hver måned uddeler vi beboerbladet 'Stevnshøj' til alle beboere på plejecentret.

  Ejendomsfunktionær

  Der er tilknyttet en medarbejder fra Vordingborg Boligselskab til boligerne. Medarbejderens opgave er primært at vedligeholde og reparere bygninger og vedligeholde bebyggelsens grønne områder samt renholde adgangsveje og stier m.v.

 • Mad & Måltider

  Maden på Stevnshøj kommer fra Madservice Stevns Kommune. Du kan vælge at spise på din egen stue eller i fællesrummet. Vi serverer kaffe, frugt og kolde drikke som mellemmåltider.

  Vil du fejre din fødselsdag eller en anden stor begivenhed kan du selvfølgelig gøre det på Stevnshøj. Du og dine pårørende kan aftale nærmere med køkkenpersonalet. Køkkenet er meget fleksibelt!

  Læs mere om Madservice Stevns Kommune.

  Køkkenet udgiver bladet 'Den Grønne Madkurv', som indeholder menuplaner.

  Find priserne på maden her. Herudover kan du tilkøbe drikke med kapsel: snaps, øl, sodavand samt vin.

  Til visse menuer på kostplanen samt på højtidsdage/ved andre særlige begivenheder serverer vi vin til maden. Og til frokoster på helligdage serverer vi snaps og øl/sodavand. Disse drikkevarer er med i den samlede pris.

  Betaling for maden sker over din pension og afregnes i måneden efter, at måltiderne er spist. Det vil sige, at mad spist i januar trækkes i pensionen gældende for marts måned.

  Selvom du vælger den fulde døgnkost, vil du altid kunne melde fra, hvis du ikke er tilstede til måltidet. Og der sker automatisk fradrag i betalingen.

 • Rengøring & Vask

  Rengøring

  Vi opfordrer dig til at hjælpe med rengøring i det omfang, du har mulighed for det. Herudover bliver der gjort rent i din bolig en gang hver 14. dag  efter den standard, der er i Stevns kommune.

  Fællesarealerne rengør vi dagligt.

  Vask

  Som en del af servicepakken kan du tilmeldes vasketøjs ordning, men din pårørende har også mulighed for at hjælpe med det. Se priser for leje af linned og vask.

  Vinduespudsning

  Ejendomsselskabet pudser vinduer i alle fællesrum. Ønsker du at få pudset vinduerne i din bolig, skal du selv sørge for en vinduespudser. 

 • Licens, telefon & Internet

  Tilmelding

  Stevnshøj har fællesantenne, hvor du kan se DR1, DR2, TV2, TV3, SV1, SV2 og SV4. Ønsker du andre kanaler, TV-pakker, telefon og evt. internet, skal du eller dine pårørende selv sørge for det, da det er et privat anliggende mellem lejer og udbyder.

  For yderligere oplysninger kan du rette henvendelse til en medarbejder fra Vordingborg Boligselskab på 21 24 30 60. Der er indrettet stik i samtlige lejligheder.

  Telefon & licens

  Telefonen skal helst være flyttet inden indflytningsdagen. Du skal selv betale for TV-licensen.

 • Læge, medicin & tandlæge

  Læge

  Selvom du er flyttet ind på Stevnshøj kan du godt beholde din egen praktiserende læge. Stevnshøj har indgået aftale og samarbejder med en fast læge, som tilhører lægehuset i Store Heddinge. Der kan derfor være fordele ved at skifte til dette lægehus.

  Medicin

  Personalet administrere din medicin og genbestiller medicin hos egne læge, medicinen bringes fra apoteket til plejecentret, hvor det opbevares i et aflåst skab.

  Plejepersonalet hjælper dig med at give medicinen på de rette tidspunkter.

  Tandlæge

  Der tilbydes omsorgstandlæge til de borgere i plejeboligerne, der ikke kan komme til egen tandlæge. Betalingen for dette er fast beløb per måned. Plejepersonalet har ikke mulighed for at følge dig til tandlæge.

 • Frisør & Fodterapeut

  Frisør

  Der kommer en frisør udefra hver onsdag på Stevnshøj, hvor til du kan bestille tid. 

  Fodterapeut

  Fodterapeuten kommer efter aftale i dit eget hjem.

  Betaling

  Du skal selv betale for frisør og fodterapeut. Der kan betales kontakt eller aftales at der laves en regning til efterbetaling.

 • Gymnastik & andre aktiviteter

  Gymnastik

  1-2 gange om ugen har du mulighed for at være med til at lave gymnastik. Derudover planlægger vi, i samråd med beboerne, forskellige aktiviteter såsom små udflugter, oplæsning, film, musik, foredrag m.m.

  Gudstjeneste

  På Stevnshøj er der gudstjeneste én gang om måneden. Her læses Ordet og der er mulighed for nadver. Efter ønske synger vi årstidens salmer og sange.

Sidst opdateret

12.02.2020