Du er her

Min nabo og jeg er uenige om vores hegn

Du kan anmode om et hegnssyn, hvis du ikke kan blive enig med din nabo om for eksempel rejsning af nyt hegn, ændring af hegn eller vedligeholdelse af jeres hegn.

Hvis du ønsker hegnssyn, skal du sende en skriftlig anmodning. Du skal give en præcis beskrivelse af problemet, og hvad du vil opnå med et hegnssyn. Når vi har modtaget din anmodning, vil du og din nabo blive indkaldt til hegnssyn.

Se hvad et hegnssyn koster her.

Hegnssynet optræder neutralt og vil vejlede både dig og din nabo. Hegnssynet vil forsøge at opnå et forlig, men hvis det ikke lykkes, træffer Hegnssynet en afgørelse. Hegnssynet vil også fastsætte en fordeling af de omkostninger, som beslutningen medfører.

Lov om hegn.
Foreningen af hegnssyn i Danmark.

Værd at vide om hegnssyn

Fold alle ud
 • Hvilke sager behandler Hegnsynet?

  Hegnsynet behandler kun sager om fælleshegn; dvs. hegn, som tydeligt afskiller de to naboejendomme fra hinanden, samt egne hegn, der står på din egen grund langs ejendomsskellet dog ikke længere væk end 1.75 m.

  Hegnsynet kan behandle sager om generende grene og rødder, der beskadiger hegnet eller er til fare for naboejendommen.

  Hegnsynet afgør ikke skelsager; dvs. sager om, hvor skellet mellem din og naboens grund ligger. Hvis I er uenige om, hvor skellet ligger, skal I bestille en landinspektør til at lave en bindende fastlæggelse af ejendomsskellet. Den, der bestiller landinspektøren, hæfter som udgangspunkt for betaling af regningen.

 • Hvem består Hegnsynet af?

  Niels Bauer, formand valgt med Carl Skou som suppleant

  Ib H. Petersen valgt

  Poul Erik Brixtofte valgt med Steffen Nordgaard Petersen som suppleant.

Sidst opdateret

27.06.2018