Ledig (med i en a-kasse)

Sådan booker du en aftale med Stevns kommune på jobnet.dk.

Er du ledig og forsikret i en a-kasse, skal du sørge for at melde dig ledig på første ledighedsdag på Jobnet.dk.

Du skal bruge din NemID, når du tilmelder dig som ledig på jobnet.dk. Du kan få hjælp i Jobcentret og i din a-kasse.

Du kan først få dagpenge fra din a-kasse, når du er meldt ledig på jobnet.dk. Senest 3 uger efter, du er meldt ledig, skal du have lagt et fyldestgørende CV (beskrivelse af uddannelse, erhvervserfaring og personlige kompetencer) ind på Jobnet.

Du skal opdatere dit CV løbende, så det altid er så korrekt som muligt. Du skal selv holde øje med, om der kommer henvendelser fra interesserede arbejdsgivere.

Efter din tilmelding som jobsøgende og ansøgning om dagpenge i din a-kasse, bliver du indkaldt til samtale i jobcentret. Her afklarer vi dine kvalifikationer, muligheder og jobønsker, og du kan få vejledning og hjælp til jobsøgning. I jobcentret kan du også få tilbud om ansættelse med løntilskud, virksomhedspraktik, kurser m.v., og vi udarbejder en skriftlig jobplan.

Generelt gælder, at du som ledig, og som en forudsætning for at modtage offentlig forsørgelse, skal være aktivt jobsøgende. Du skal også tage imod et tilbudt job.

Senest 14 dage efter du er meldt ledig, skal du deltage i en samtale med din a-kasse om din jobsøgning. Du kan spørge din a-kasse om rådighedsregler, retten til dagpenge m.v.

Læs mere på borger.dk og på jobnets hjemmeside, hvor du også kan oprette dig som ledig og søge efter job.

Online guide til vejledning om uddannelse, efteruddannelse eller jobmuligheder

Har du brug for vejledning om uddannelse, efteruddannelse eller jobmuligheder? Så besøg Voksenuddannelse. Her finder du en guide, som kan hjælpe dig i gang med valg af uddannelse eller efteruddannelse. Du kan også kontakte eVejledning dag, aften og weekend. I eVejledning sidder 30 professionelle vejledere klar til at guide dig videre på din uddannelsesvej. Du er meget velkommen til at ringe til os, men du kan også kontakte os via chat, Facebook eller mail. Vi afholder også digitale møder, som du nemt kan deltage i. Vi glæder os til at møde dig!

eVejledning er et landsdækkende vejledningstilbud for unge, voksne og virksomheder, og er forankret i Styrelsen for It og Læring i Undervisningsministeriet.

Hent materiale

14.02.2020